Κόσμος

Εκβιάζει τους Ευρωπαίους φεύγοντας για την Αμερική ο Ερντογάν

Στο νέο του προκλητικό κρεσέντο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε απειλές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κύπρο, με αφορμή τις κυρώσεις που σχεδιάζει να επιβάλει η ΕΕ στην Τουρκία λόγω των προκλητικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως«οι Ευρωπαίοι ξεχνάτε ότι είμαστε εγγυητές στην Ανατολική Μεσόγειο και έχουμε δικαιώματα στην ΑΟΖ. Τα δικαιώματά μας πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Μας απειλούν με κυρώσεις οι Ευρωπαίοι. Εμείς λέμε: Τηρήστε τις υποσχέσεις σας απέναντι στην Τουρκία γιατί αλλιώς τα πράγματα θα επιδεινωθούν. Το ότι καθόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν σημαίνει ότι δεσμευόμαστε. Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να διακοπούν ανά πάσα στιγμή».

«Σας τα ξαναείπαμε, αλλά μπορεί να το υποτιμήσατε. Θα στείλουμε τζιχαντιστές και τότε να προσέξετε μόνοι σας τους εαυτούς σας. Μην εκφοβίζετε με εξελίξεις στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις απελάσεις τζιχαντιστών, ανεξάρτητα από το αν αυτοί γίνονται αποδεκτοί από τις χώρες στις οποίες απελαύνονται, ενώ όσον αφορά την Κύπρο είπε: «Στην ΑΟΖ μας έχουμε δικαιώματα, όμως ήρθαν χώρες χωρίς δικαιώματα και κάνουν έρευνες. Σε περιοχές εκτός της ΑΟΖ τους. Όταν εμείς κάνουμε έρευνες μιλούν για κυρώσεις. Και το 1959 μας απειλούσατε και το 1963 μας απειλούσατε».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa