Κόσμος

Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Κάρλες Πουτζδεμόν – Στη φυλακή 8 πρώην υπουργοί!

Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του Κάρλες Πουτζδεμόν σύμφωνα με τις ισπανικές εισαγγελικές αρχές.

Εφόσον ο Κάρλες Πουτζδεμόν παραμείνει στο Βέλγιο την υπόθεση του θα αναλάβει Βέλγος Εισαγγελέας που θα έχει στη διάθεσή του εξήντα ημέρες να εξετάσει το αίτημα της Μαδρίτης.

Ο Πουτζδεμόν δεν εμφανίστηκε σήμερα να καταθέσει ενώπιον του δικαστή που διεξάγει έρευνα σε βάρος της πρώην καταλανικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, η Εισαγγελία ζήτησε να τεθούν υπό κράτηση ο πρώην αντιπρόεδρος Οριόλ Ζουνκέρας και επτά από τους οκτώ συμβούλους που εμφανίστηκαν στην Μαδρίτη.

Ο γενικός εισαγγελέας ζήτησε να απαγγελθούν καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, στάση και εξέγερση. Οι κατηγορίες αυτές τιμωρούνται με ποινές κάθειρξης από 15 έως 30 χρόνια αντίστοιχα.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν εξάλλου και οκτώ πρώην υπουργοί της καταλανικής κυβέρνησης μετά από εντολή του δικαστηρίου.

Η εντολή δόθηκε για οκτώ από τα εννιά πρώην στελέχη της καταλανικής κυβέρνησης, που εμφανίστηκαν για ανάκριση στις αρχές της Μαδρίτης, κατηγορούμενοι για την οργάνωση του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας της Καταλονίας, το οποίο δεν αναγνώρισε το ισπανικό κοινοβούλιο, με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να αποφασίζει την καθαίρεση της κυβέρνησης Πουτζδεμόν.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa