Κοινωνία

Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: Έχουμε κάνει πάνω από 50 διασώσεις ανθρώπων στη Χαλκιδική

Για τις ενέργειες της Πυροσβεστικής και τις διασώσεις ανθρώπων από τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Βασίλης Βαρθακογιάννης.

«Μέχρι στιγμής τα γεγονότα έχουν καταγραφεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής μιλώντας στον «Realfm».

«Οι δυνάμεις μας από την πρώτη στιγμή με εντολή του αρχηγού τέθηκαν σε γενική επιφυλακή. Δυστυχώς είχαμε και τα έξι νεκρά άτομα από την περιοχή της Σωζόπολης, της Νέας Πλάγιας και της Ποτίδαιας. Έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 50 διασώσεις σε κατοικίες, οχήματα και πάρα πολλά άτομα έχουν μεταφερθεί τραυματισμένα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία», σημείωσε για τη Χαλκιδική και τις εικόνες-σοκ από τη θεομηνία.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρθακογιάννης είπε για τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική: «Οι τραυματισμοί δεν ήταν από πλημμυρικά φαινόμενα, ήταν από αντικείμενα που αιωρούνταν και κατά την πτώση τους χτύπησαν πάνω σε άτομα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για το εάν υπάρχουν αγνοούμενοι, είμαστε σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κέντρα επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του ΕΚΑΒ… Το κέντρο επιχειρήσεων Πολυγύρου έλαβε περισσότερες από 600 κλήσεις για παροχή βοήθειας και οι κλήσεις αυτές αφορούσαν διασώσεις, αντλήσεις και πάρα πολλές κοπές δέντρων. Είμαστε σε επιφυλακή και συνεχίζονται οι έρευνες».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa