Ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας της δυναστείας του Κιμ Γιονγκ  Ουν αγνοείται από τις 13 Οκτωβρίου καθώς κανείς δεν τον έχει δει δίπλα στον δικτάτορα όπου συνήθως είναι η θέση του ή σε κάποια άλλη δημόσια εμφάνιση.

Ο στρατηγός Χουάνγκ Πιονγκ-σο ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του Κιν Γιονγκ Ουν κατείχε το δεύτερο ανώτερο αξίωμα μετά τον μετά τον Κιμ μέχρι τη στιγμή που ήρθε στο φως η υπόθεση δωροδοκίας του και αποπέμφθηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εικασίες για την εκτέλεση κάποιου κοντινού ανθρώπου του δικτάτορα δίνουν και παίρνουν αφού στο παρελθόν ο Κιμ διέταξε την εκτέλεση του  θείου του, Γιανγκ Σονγκ-ταέκ, ο οποίος συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2013 και εκτελέστηκε έναν μήνα αργότερα.

Ο στρατηγός Χουάνγκ Πιονγκ-σο υπήρξε ηγετικό στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος. Ο Χουάνγκ μάλιστα βρίσκονταν στο πλάι του Κιμ Γιονγκ Ουν τον Σεπτέμβριο όταν το απομονωμένο καθεστώς προχώρησε στην έκτη πυρηνική δοκιμή.

Οι κατηγορίες που τον βάραιναν τον τελευταίο καιρό ήταν αυτές της δωροδοκίας προκειμένου να προωθήσει συγκεκριμένα άτομα σε ανώτερα κλιμάκια μαζί με τον υπαρχηγό του, Κιμ Γουόνγκ Χονγκ ο οποίος εστάλη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Πριν τα διατάγματα εκτέλεσης που αποστέλλει, ο Κιμ Γιονγκ Ουν λέγεται ότι επισκέπτεται το όρος Παέκτου, ένα ενεργό ηφαίστειο στα σύνορα με την Κίνα το οποίο έχει τεράστια μυθολογική σημασία για τη δυναστεία. Στο ίδιο βουνό είχε πάει και τον Απρίλιο του 2013, προτού στείλει στο απόσπασμα τον πρώην υπουργό Άμυνας Χιον Γιονγκ Σολ, και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους πριν την  εκτέλεση του θείου του.

Σχολιάστε ...