Οικονομία

ΕΚΤ: Ανησυχία για την άνοδο του Ευρώ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανησυχεί για την ενίσχυση του ευρώ, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου.
Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέφρασαν ανησυχίες για μια πιθανή υπερβολική άνοδο του ευρώ όταν συναντήθηκαν στις 20 Ιουλίου, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Η ενίσχυση του ευρώ, το οποίο πρόσφατα σκαρφάλωσε σε υψηλό 2,5 ετών έναντι του δολαρίου, καθιστά τις εξαγωγές της ευρωζώνης λιγότερο ελκυστικές και θεωρείται από τους αναλυτές ως η μεγαλύτερη απειλή στις προσπάθειες της ΕΚΤ να τονώσει τον πληθωρισμό.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου δείχνουν πως οι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν υπόψη τους τον συγκεκριμένο κίνδυνο όταν αποφάσιζαν να διατηρήσουν την υπόσχεση για συνεχή νομισματική τόνωση.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι θεωρούν ότι η ενίσχυση του ευρώ οφείλεται σε δύο λόγους. Πρώτον, την απομάκρυνση της πολιτικής αβεβαιότητας μετά την νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν και δεύτερον τις προσδοκίες της αγοράς για τα αμερικάνικα επιτόκια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε πάντως το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια αλλαγή της μελλοντικής καθοδήγησης τον προηγούμενο μήνα. «Έγινε πρόταση να εξεταστεί μια μικρή προσαρμογή στη φρασεολογία της μελλοντικής καθοδήγησης» σημειώνεται στα πρακτικά.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa