Κοινωνία

Ελαιώνας: Σύλληψη 27χρονου Σύριου για συμμετοχή στον ISIS

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία προχώρησε σήμερα στην σύλληψη ενός 27χρονου Σύριου για διασυνδέσεις του με τον ISIS μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην δομή του Ελαιώνα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει πως ο 27χρονος εισήλθε στη χώρα μας στις 28 Μαρτίου 2018 και εξεταζόμενος σχετικά “αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες”. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Επισημαίνεται πως ο εν λόγω άνδρας διέμενε σε ανοιχτή δομή φιλοξενίας αλλοδαπών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο της δομής εντοπίστηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων, αναφέρεται.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa