Κοινωνία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δάσκαλος που έστελνε ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριες

Ο δάσκαλος που κατηγορείται ότι έστελνε ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριες δημοτικού σε σχολείο της νοτιοανατολικής Αττικής  μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ.

Επιπλέον στον δάσκαλο απαγορεύτηκε να προσεγγίζει τις μαθήτριες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί τους με οποιοδήποτε μέσο. Επίσης, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος στην απολογία του ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας παραδέχθηκε ότι έστελνε μηνύματα σε τρεις μαθήτριές του, όμως αρνήθηκε ότι είχαν ερωτικό περιεχόμενο.

Πηγές της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών προέβησαν σε… «διόρθωση» της αρχικής ενημέρωσης περί της ασκηθείσας δίωξης, καταλήγοντας τελικά ότι ο κατηγορούμενος παρότι οδηγήθηκε στην ανακρίτρια αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Συγκεκριμένα βαρύνεται με τα εξής πλημμελήματα:

Κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ´ εξακολούθηση
Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικης ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ´ εξακολούθηση

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER