Οικονομία

Ελλάκτωρ: Τι τρομάζει τράπεζες, επενδυτές και κυβέρνηση

Ο κίνδυνος να βρεθούν αντιμέτωποι με σειρά προσφύγων στην ελληνική και την ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού την επόμενη της γενικής συνέλευσης στην Ελλάκτωρ και στην περίπτωση που επικρατήσουν οι Ολλανδοί , τρομάζει τράπεζες , επενδυτές αλλά και την κυβέρνηση .

Η τελευταία φοβάται το μπλοκάρισμα έργων που είναι σε εξέλιξη , αλλά και το «φρένο» σε διαγωνισμούς για έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν. Μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν την πληροφορία ότι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι (Ελληνικοί και ξένοι) είναι ήδη με «το δάχτυλο στην σκανδάλη» και αναμένουν το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης προκειμένου να εξαπολύσουν – στην περίπτωση που το ολλανδικό fund επικρατήσει – νομικές επιθέσεις .

Μια τέτοια εξέλιξη είναι προφανές ότι θα οδηγούσε τον κατασκευαστικό κλάδο σε τέλμα , με άγνωστη χρονική διάρκεια και νε ανυπολόγιστες συνέπειες . Η ολλανδική Reggenborgh με «βουτιές» στο παρελθόν δεν απαντά στην ουσια του πλήθους ερωτημάτων που έχει δεχθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού , ενώ τα στελέχη που έχουν επιλέγει να εκπροσωπήσουν τους Ολλανδούς στην μαχη για την Ελλάκτωρ , κάθε άλλο παρά έχουν διαψεύσει το γεγονός ότι πριν απο λίγες ημέρες υπερασπίζονταν με το ιδιο… άλλη εταιρεία του κατασκευαστικού χώρου…

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa