Μαρς Πολιτική

Ελληνική φρεγάτα δίπλα στο τουρκικό πλοίο «Barbaros», δυτικά της Κύπρου

Με την κινητοποίηση της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» κοντά στο τουρκικό πλοίο «Barbaros», δυτικά της Κύπρου, απαντά η Ελλάδα στην έξοδο του ερευνητικού σκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας hellasjournal.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την παράνομη έκδοση Navtex από την Τουρκία: «Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου αναγγέλθηκε με Navtex από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας ότι το πλοίο Mπαρμπαρός πρόκειται να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση δείχνει ότι η Τουρκία συνεχίζει δράσεις που προκαλούν ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι: «Υπενθυμίζεται συναφώς ότι για τη διενέργεια ανάλογων ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα απαιτείται άδεια από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Επιπλέον, η ευθύνη έκδοσης της σχετικής Navtex ανήκει στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν τηρήθηκαν για μια εισέτι φορά από τουρκικής πλευράς οι προβλεπόμενες από το διεθνές δίκαιο διαδικασίες και οι διεθνείς κανόνες, γεγονός το οποίο η ελληνική πλευρά επισημαίνει μετ’ επιτάσεως σε έντονο διάβημα το οποίο γίνεται κατά παγία πρακτική έναντι των τουρκικών αρχών».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa