Κόσμος

Εμάνουελ Μακρόν: Η Γαλλία δέχθηκε επίθεση – Ο γαλλικός στρατός στους δρόμους

Την ενίσχυση της προστασίας και φύλαξης σε χώρους λατρείας και σχολείων στη Νίκαια ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, από το σημείο της επίθεσης, όπου μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Μακρόν 3.000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν σε μεγάλες πόλεις προκειμένου να βοηθήσουν στην φύλαξη των πόλεων.

Συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε την ανάπτυξη του γαλλικού στρατού στου δρόμους της Γαλλίας και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Μια ακόμη φορά η χώρα μας χτυπήθηκε από μια ισλαμική τρομοκρατική επίθεση. Τρεις συμπολίτες μας έπεσα στη Νίκαια, στην βασιλική της Παναγίας. Είναι η Γαλλία που δέχτηκε την επίθεση. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι προσαγωγές στην επικράτειά μας για το θέμα. Θα ήθελα να μεταφέρω τη στήριξή μας στην καθολική κοινότητα των Γάλλων. Οι καθολικοί που δέχονται επίθεση στη χώρα μας. Ολόκληρο το έθνος στέκεται στο πλευρό τους για να είναι εφικτό να ασκούνται τα θρησκευτικά καθήκοντα ελεύθερα στη χώρα μας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «Κάθε πολίτης μπορεί να πιστεύει ή όχι, όμως όλες τα θρησκευτικά του καθήκοντα πρέπει να μπορούν να ασκούνται. Το δεύτερο μήνυμα είναι για την πόλη της Νίκαιας που έχει δεχτεί για τρίτη φορά χτύπημα. Ξέρω το σοκ που δέχεται η πόλη, μαζί με τη χώρα. Αν δεχόμαστε επίθεση για μια ακόμη φορά είναι για τις αξίες μας».

Τέλος ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε ότι «Το λέω ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά. Δεν θα κάνουμε πίσω! Σήμερα το πρωί αποφασίσαμε να αυξήσουμε την ετοιμότητα παντού στη Γαλλία για να προσαρμοστούμε στην τρομοκρατική απειλή» .

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER