Το δεύτερο στάδιο των στρατιωτικών ασκήσεων Ρωσίας και Λευκορωσίας έχει ξεκινήσει, με μάχες σε πραγματικές συνθήκες και με χρήση των πιο προηγμένων τεχνολογιών.
Οι στρατιωτικές ασκήσεις Zapad 2017 (Δύση 2017) που η Ρωσία και η Λευκορωσία πραγματοποιούν από κοινού έχουν εισέλθει στη δεύτερη φάση. Αυτό το στάδιο περιλαμβάνει μια σειρά από πρακτικές ασκήσεις που περιλαμβάνουν αμυντικούς ελιγμούς, μετάβαση σε επιθετικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις για την ήττα των  προσομοιωμένων εχθρών.
Μετά από τρεις ημέρες ασκήσεων που θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, αυτή η Κυριακή θα κλείσει μια σειρά από επιτυχημένες επιχειρήσεις στον αέρα και στη γη, οι οποίες καταγράφηκαν σε μια σειρά εντυπωσιακά βίντεο.
Δεύτερο στάδιο: πρώτη ημέρα
Οι ασκήσεις στο πολύγωνο Luga κοντά στην Αγία Πετρούπολη περιλάμβαναν την εκκένωση του προσωπικού και την επισκευή δεκάδων στρατιωτικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων  των τεθωρακισμένων T-72B3, των τεθωρακισμένων οχημάτων BTR-82A και των πολεμικών οχημάτων του πεζικού BMP-2. Επιπλέον, εξετάστηκε η λειτουργία ραδιοφωνικών σταθμών, ηλεκτρονικών και οπτικών συσκευών και μέσων προστασίας έναντι χημικών παραγόντων.

Από την άλλη πλευρά, τα μηχανοκίνητα στρατεύματα πεζικού στο πολύγωνο Luga ανταποκρίθηκαν σε μια επιχείρηση προσγείωσης ενός προσομοιωμένου εχθρού. Στο σενάριο οι εχθρικές δυνάμεις περικυκλώνονται και δέχονται επίθεση από μονάδες πυροβολικού και ένα τάγμα τεθωρακισμένων.

Στη Λευκορωσία, τα τμήματα του μηχανικού προετοίμασαν αμυντικές ζώνες ενάντια σε προσομοιωμένους εχθρούς. Αυτή η άσκηση περιελάμβανε έρευνα για εκρηκτικές ύλες και εκκαθάριση ναρκών σε μια περιοχή μεγαλύτερης των 50 χιλιομέτρων με χρήση των OVR-2. Από την πλευρά του, οι ρωσικές μονάδες ανέλαβαν την αποτροπή πραγματοποίησης σαμποτάζ και αναγνωριστικές επιχειρήσεις.

Η αεροπορική επίθεση κατέστρεψε δυνάμεις τεθωρακισμένων οχημάτων στην περιοχή του Λένινγκραντ. Οι πιλότοι προχώρησαν σε εκτοξεύσεις μη κατευθυνόμενων πυραύλων από τα αεροσκάφη Su-25 και έπειτα προχώρησαν σε εναέριους ελιγμούς για να αποφύγουν τους πυραύλους που εκτοξεύονταν εναντίον τους από το έδαφος. Επίσης, στην άσκηση συμμετείχαν τα μαχητικά Su-35S και τα βομβαρδιστικά Su-24M συμμετείχαν επίσης στην άσκηση.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων έρευνας και αναγνώρισης στη ρωσική περιοχή του Πσκοφ, οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις εντόπισαν εγκαταστάσεις προσομοιωμένων εχθρών σε περιοχές με δύσκολη πρόσβαση, απ’ όπου επίσης έπρεπε να απωθηθούν οι εχθροί. Οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν επί των τετράτροχων ΑΜ-1 και υποστηρίχθηκαν από βιομορφικά ρομπότ Rys, ενώ τα στρατεύματα χρησιμοποίησαν τον προηγμένο ρωσικό εξοπλισμό μάχης Rátnik .

Σχολιάστε ...