Κοινωνία

Ενδεχόμενο δόλο «βλέπουν» τώρα οι Τούρκοι για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς – Τι είπαν στις καταθέσεις τους

Για ενδεχόμενο δόλου στις ενέργειες των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη έκανε λόγο ανοιχτά ο τούρκος εισαγγελέας, ουσιαστικά εγείροντας ανησυχίες ότι οι τουρκικές Αρχές μπορεί να δώσουν νέα διάσταση στην υπόθεση.Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την σημερινή εξέταση του τέταρτου αιτήματος για αποφυλάκιση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη ο εισαγγελέας σημείωσε πως η είσοδός τους σε τουρκικό έδαφος είναι ύποπτη καθώς, ως επαγγελματίες στρατιωτικοί, θα έπρεπε να έχουν στοιχειώδη αίσθηση προσανατολισμού.

Από την πλευρά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο στρατιωτικοί επανέλαβαν λακωνικά τις προγενέστερες καταθέσεις τους. «Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε κάποιο έγκλημα», δήλωσε ο Μητρετώδης. «Δεν είχαμε δόλο», είπε ο Κούκλατζης.

Παρά την σταθερή σταθερή στάση των δύο στρατιωτικών, υπάρχουν πληροφορίες πως οι τούρκοι πραγματογνώμονες εξετάζουν σταθερά ψηφιακά δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα των δύο ανδρών και δεν αποκλείεται να προσάψουν περαιτέρω κατηγορίες.

Το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων απορρίφθηκε, ενώ έχουν συμπληρώσει πλέον 111 ημέρες κράτησης.

Το κατηγορητήριο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί ούτε έχει οριστεί δικάσιμος, παρά τις πιέσεις της Αθήνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ταχεία απευλευθέρωσή τους.

Το επόμενο αίτημα αποφυλάκισης μπορεί να κατατεθεί τον επόμενο μήνα, δηλαδή μετά τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24 Ιουνίου.

skai.gr

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο των Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ