Πολιτική

Δηλώσεις Γεροβασίλη για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε σήμερα για την πρωινή επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια και τις εφόδους στα υπό κατάληψη κτήρια καθώς και σε ένα διαμέρισμα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αστυνομία δρα μεθοδικά και διασφαλίζει το αποτέλεσμα […] Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία ενεργεί στα Εξάρχεια […] Η Αστυνομία ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί για να κάνει τη δουλειά της, βεβαίως και στα Εξάρχεια. Είναι ανόητο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι η σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια είναι αντιπερισπασμός σε αυτό που έγινε από το Λιμενικό. Προετοιμαζόταν από μήνες».

Στην συνέχεια πρόσθεσε:

«Υπήρχε προετοιμασία πριν από την επέμβαση η οποία δεν ήταν ημερών, είναι μεγαλύτερου διαστήματος και η Ελληνική Αστυνομία δρα όταν διασφαλίζεται και το αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση αν η επιχείρηση ήταν κίνηση αντιπερισπασμού γι’ αυτό το επεισόδιο με τους λιμενικούς, η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Αυτό είναι ανόητο με την έννοια ότι είναι κάτι το οποίο οργανώθηκε παρακολουθείται από μήνες».

Η κ. Γεροβασίλη ρωτήθηκε για το εάν υπάρχει κάποια διασύνδεση των καταλήψεων με τον υπόκοσμο ή με τους «μπαχαλάκηδες» και απάντησε ότι: «Δεν αποκλείεται χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάθε κατάληψη είναι το ίδιο […] Η εγκληματικότητα έχει πλοκάμια. Στο πίσω μέρος μπορεί να διασυνδέονται και τέτοια ζητήματα».

Σε ότι έχει να κάνει με τα επικριτικά σχόλια της αντιπολίτευσης η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε: «Όταν δεν γίνεται επιχείρηση, μας λένε “γιατί δεν γίνεται, την αστυνομία κάποιοι δεν την αφήνουν” ή “δεν θέλει να κάνει τη δουλειά της”. Όταν γίνεται ψάχνουμε τρόπο να υποβαθμίσουμε το γεγονός. Νομίζω ότι είναι πασιφανές πως κάποιος δεν θέλει να υπάρχει θετική είδηση».

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa