Οικονομία

Ενισχυμένες οι τράπεζες μαζί με γενική ανάκαμψη του χρηματιστηρίου

Συνεχίζεται για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση η αργή, βασανιστική ανάκαμψη στο ΧΑ, με κινητήριο μοχλό τις τραπεζικές μετοχές που παίρνουν σήμερα τη σκυτάλη από τα εμποροβιομηχανικά blue chips. Η αγορά αντιπαρέρχεται την αβεβαιότητα που προκαλούν οι πολιτικές εξελίξεις και η διαφαινόμενη επίσπευση των βουλευτικών εκλογών.

Ευμετάβλητο σκηνικό στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου οι βασικοί δείκτες κινούνται με διακυμάνσεις και εναλλαγές κατεύθυνσης. Επιδείνωση κλίματος αναμένεται ότι θα προκαλέσουν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, που συρρικνώθηκε κατά 1,8% το τελευταία τρίμηνο, δείχνοντας ότι η «ατμομηχανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας αρχίζει να «αγκομαχά» και να χάνει ταχύτητα.

Στην ελληνική αγορά, πέραν των πολιτικών διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, αντικείμενο προβληματισμού παραμένουν οι τράπεζες και οι επιδόσεις τους στην προσπάθεια διευθέτησης του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Οι τραπεζικές μετοχές ενισχύονται σήμερα, δίνοντας κατεύθυνση στην αγορά και συνεισφέροντας σημαντικά στην άνοδο των βασικών δεικτών.

Ο Γενικός Δείκτης κερδίζει αυτή την ώρα 0,60% στις 624,5 μονάδες, έχοντας σημειώσει ενδοσυνεδριακό υψηλό +1,09% στις 627,34 μονάδες.
Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,45%, στις 1.645 μονάδες.
Αλμα +2,30% πραγματοποιεί ο τραπεζικός δείκτης, ενώ ο δείκτης των mid caps κερδίζει 1,10%.
Στις τράπεζες προηγείται η Πειραιώς με +5,1%. Εθνική Eurobank και Alpha +2,3%, Attica +1%.
Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue ΔΕΗ +2,6%, Βιοχάλκο +1,8%, Grivalia, ΕΧΑΕ και Φουρλής +1,5%, Σαράντης +0,8%. Στο κόκκινο Motor Oil -1,4%, Lamda και Ελλάκτωρ -0,8%, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή -0,8%.
Στα mid caps συνεχίζεται η ανάκαμψη της Intralot (+4%), που κινούνταν τον τελευταίο καιρό σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Ακολουθούν Space +3,8%, MIG +3,2%, Νηρέας +3%.

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa
Karfitsa