Πολιτική

«Ενοχλημένο» το Ιράν με την Αθήνα! Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Ζαρίφ την Τρίτη

«Υπήρξε διάβημα προς την ελληνική Πρεσβεία στην Τεχεράνη και ζητήθηκε από τη ιρανική πλευρά συνομιλία του κ. Ζαρίφ μαζί μου. Με μεγάλη χαρά θα συνομιλήσω με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, άλλωστε έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας μετά από ερώτηση δημοσιογράφου έπειτα από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την Κύπρο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι: «Προτάθηκε σαν χρόνος (σ.σ. επικοινωνίας) σήμερα το απόγευμα στις 17:30. Είναι ο χρόνος που ο φίλος υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τον πρωθυπουργό και πρέπει να είμαι εγώ εκεί. Άρα, η συνομιλία μου με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν θα γίνει πιθανότατα αύριο το πρωί».

Ο κ. Δένδιας είχε επιβεβαιώσει από το Σάββατο ότι η Πρεσβεία του Ιράν έχει προβεί σε διάβημα για τα όσα δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις ΗΠΑ αναφορικά με τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο think tank Atlantic Council στην Ουάσιγκτον, είχε κάνει το εξής σχόλιο για τη δολοφονία Σουλεϊμανί: «Πρώτον, είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι υπάρχουν ευρείες ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να γίνουν κινήσεις που θα αποκλιμακώσουν την ένταση. Είχαμε και ακόμα έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο και θεωρούμε τους εαυτούς τίμιους παίχτες στην περιοχή, αλλά δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και πού ανήκουμε γεωπολιτικά».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa