Κόσμος

Εντολή για νέα καταμέτρηση ψήφων στην Κωνσταντινούπολη έδωσε ο Ερντογάν

Αίτημα για νέα καταμέτρηση των ψήφων σε 38 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης , διέταξε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK), σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος (AKP), Αλί Ιχσάν Γιαβούζ.

Όπως φαίνεται, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν είναι έτοιμος να δεχτεί την ήττα του στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής (31/3) και προσπαθεί, ακόμα και την τελευταία στιγμή, να διαφυλάξει την κυριότητα του στην Κωνσταντινούπολη.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης έχει κερδίσει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, την Άγκυρα και την Κωνσταντούπολη, έπειτα από 25 χρόνια που ήταν υπό τον έλεγχο του AKP και τον ισλαμιστών προκατόχων του.

Στην Άγκυρα, όπου προηγείται ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς, έχει ήδη ξεκινήσει νέα μερική καταμέτρηση. Σύμφωνα με τον Γιαβάς, με την νέα καταμέτρηση, η διαφορά που τον χωρίζει από τον υποψήφιο του αντίπαλου κόμματος, μειώθηκε σε λιγότερες από 16.500 ψήφους, από τις 25.00 που ήταν προηγουμένως.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του AKP δήλωσε πως η ψηφοφορία στις δημοτικές εκλογές σημαδεύτηκε από «οργανωμένες παραβάσεις, είναι κάτι πέραν ενός απλού ατομικού λάθους».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη, Εκρέμ Ιμάμογλου, κατηγόρησε το κόμμα του Ερντογάν ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο πολλαπλασιάζοντας τις προσφυγές, ώστε να διαγράψει κάθε ίχνος ενδεχόμενων καταχρήσεων στον δήμο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa