Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Πώς θα εμβολιαστούν τα παιδιά κατά του κορωνοϊού

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάχτυλος σε  πρόσφατες δηλώσει του ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, αναφορικά με την εκκίνηση των εμβολιασμών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια καθώς οι ΜΕΘ και οι θάλαμοι νοσηλείας έχουν γεμίσει, ενώ ο αριθμός των ατόμων που καθημερινά χάνονται ισοδυναμούν με άτομα που χάνουν τις ζωές τους σε πτώση αεροσκάφους.

«To επόμενο χρονικό διάστημα είναι πολύ κρίσιμο. Οι εμβολιασμοί θα πάνε πιο πίσω γιατί η προμήθεια θα είναι μικρότερη η αρχική των εμβολίων από εκείνη που προβλεπόταν. Θα πρέπει να περιορίσουμε την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με κ. Εξαδάκτυλο ο εμβολιαστικός σχεδιασμός πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος δεν είναι ενθαρρυντικός προς τους πολίτες.«Η εμβολιαστική πολιτική δεν θα μας βοηθήσει, είναι λάθος. Η διαδικασία εμβολιασμού είναι περίπλοκη και αποθαρρυντική για τους πολίτες. Απρόσωπη και ραντεβού στα τυφλά μέσω μιας πλατφόρμας ή μέσω του ΚΕΠ», ανέφερε.

Ακόμα αναφέρθηκε και για τους παιδικούς εμβολιασμούς λέγοντας ότι «Για τα παιδιά τα εμβόλια γίνονται μόνο από τους παιδιάτρους. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς βρίσκονται σε επικοινωνία με τον παιδίατρο. Στη διαδικασία αυτή δεν παρεμβάλλεται κανένας άλλος πέρα από τον παιδίατρο, το παιδί και τον γονέα.»

Ανέφερε επίσης, ότι το ποσό των 12 εκατ. ευρώ που προβλέπεται για το κλείσιμο των ραντεβού, θα πρέπει να διατεθεί για την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού.

Αναφορικά με τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το ενδεχόμενο να επιβληθούν πρόσθετα μέτρα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ εξήγησε:

«Γίνεται συζήτηση η οποία δεν έχει καταλήξει ακόμα για το αν θα αλλάξουν οι ρυθμίσεις στις περιοχές στο κόκκινο. Η κυκλοφορία του ιού περιορίζεται όταν περιορίζεται η κυκλοφορία των ανθρώπων, πρέπει να εξετάσουμε την κίνηση».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER