Κοινωνία

Εξαδάχτυλος: «Τα εμβόλια είναι φως στο τούνελ της πανδημίας»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε το κλείσιμο των σχολείων στην μείωση των ημερησίων κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποίεται η κατάσταση…Θα το εξετάσει η Επιτροπή αρχές Ιανουαρίου που θα έχει στοιχεία», εξήγησε ο καθηγητής μέσα από την πρωινή εκπομπή του OPEN και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει προτεραιότητα να ανοίξουν σχολεία όπως κι άλλες δραστηριότητες μετά για να λειτουργήσει η κοινωνία».

Υπενθυμίζεται πως κάτι τέτοιο επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως αποτελεί προτεραιότητα η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Ακόμα, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι το ιατρικό προσωπικό έχει αρχίσει να εξαντληθεί, «γιατί δουλεύουν πολύ καιρό πάνω από τις δυνατότητές τους», με τον αριθμό των διασωληνωμένων να μειώνεται με αργούς ρυθμούς.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της χαλάρωσης που ενδέχεται να υπάρξει στις γιορτές θα φανεί σε 15 ημέρες, ενώ για την άφιξη των πρώτων εμβολίων στην Ελλάδα επεσήμανε ότι «τα εμβόλια τώρα είναι πραγματικότητα και το φως στο τούνελ πραγματικό».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa