Κοινωνία

Εξαθλιωμένοι μετανάστες «κατέλαβαν» το αστυνομικό τμήμα στη Σύμη για διαμαρτυρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετανάστες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης τους, έκαναν «έφοδο» στο αστυνομικό τμήμα της Σύμης και το «κατέλαβαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, οι μετανάστες που κατοικούν στο νησί διαμένουν σε άθλιες συνθήκες. Οι διαθέσιμες υποδομές στο νησί είναι αρκετές για την -αξιοπρεπή- φιλοξενία μόλις 50 μεταναστών.

Όμως, στη Σύμη έχουν βρει καταφύγιο πάνω από 200 μετανάστες, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να κοιμούνται στον δρόμο, ακριβώς δίπλα στο λιμάνι. Κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας, μια ομάδα μεταναστών «μπούκαρε» στο αστυνομικό τμήμα ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση.

Δείτε το βίντεο από το αστυνομικό τμήμα της Σύμης

Εκπρόσωπος της τοπικής Αρχής κατήγγειλε στο iefimerida ότι λόγω των δυσμενών συνθηκών υπό τις οποίες διαβιούν οι μετανάστες, τα πνεύματα στη Σύμη είναι οξυμένα και να προκαλούνται εντάσεις οι οποίες αναστατώνουν -μεταξύ άλλων- και τους τουρίστες.

Οι κάτοικοι της Σύμης ζητούν ανθρώπινες συνθήκες για προσφυγές και μετανάστες και αποσυμφόρηση του νησιού, καθώς, όπως λένε, δεν έχει τις υποδομές για να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa