Πολιτική

Εξηγήσεις από Παπαγγελόπουλο για το πόθεν έσχες των Δικαστών ζητά ο Νικολόπουλος

Νίκος Νικολόπουλος

Συζητείται την Δευτέρα το απόγευμα στην Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου,  προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, που αφορά στο πόθεν έσχες των δικαστών.

Στην ερώτηση του ο ανεξάρτητος βουλευτής υπενθυμίζει ότι το  Συμβούλιο της Επικρατείας πριν λίγες βδομάδες απεφάνθη ότι είναι αντισυνταγματικό να δηλώνονται ποσά πάνω από 15.000 ευρώ που είναι κρυμμένα σε θυρίδες ή στα στρώματα. Επίσης απεφάνθη ότι είναι «αντισυνταγματικό» να δηλωθούν κινητά περιουσιακά στοιχεία (τιμαλφή, πίνακες κ.λπ.), αξίας πάνω από 30.000 ευρώ.

«Εγράφη και κατά κόρον λέγεται ότι μια «σέχτα» ανώτατων δικαστών παρασύρει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης σε επικίνδυνες ατραπούς. Αρνούνται, κατά τα φαινόμενα, κάποιοι δικαστές να δηλώσουν στο πόθεν έσχες περιουσιακά στοιχεία, κινητά αντικείμενα αξίας και ρευστό χρήμα. Αρνούνται να εξεταστούν οι δηλώσεις τους από την αρμόδια επιτροπή και να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άλλους Έλληνες» τονίζει ο Νίκος Νικολόπουλος που κατέθεσε τα εξής ερωτήματα:

  • Πόσοι δικαστές έχουν κάνει πόθεν έσχες και πόσοι όχι τα τελευταία τρία χρόνια;
  • Τελικά, αντισυνταγματικό είναι να σε πιάνουν στα πράσα και συνταγματικό είναι να χρησιμοποιείς όλα τα βέλη στη φαρέτρα σου για να τα «κονομάς» και, εν τοιαύτη περιπτώσει, πότε θα επανεκδώσετε την νέα κοινή υπουργική απόφαση, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτή όλα τα πεδία, δηλαδή όλες οι λεπτομέρειες για τη συμπλήρωση του πόθεν έσχες;

«Αναμένω την Δευτέρα να μου δώσει ο αρμόδιος Υπουργός κ. Δ. Παπαγγελόπουλος απαντήσεις από το βήμα της Βουλής. Είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η επίσημη τοποθέτηση του για να μην πλανώνται εσφαλμένες εντυπώσεις, αναφορικά με τις προθέσεις και την βούληση της πολιτικής ηγεσίας, γύρω από ένα ζήτημα που ευαισθητοποιεί  την χειμαζόμενη Ελληνική κοινωνία, καθότι αφορά τον δικαστικό κλάδο που θα έπρεπε να επιδιώκει και να έχει εμπεδώσει την διαφάνεια σε όλες ανεξαίρετα τις βαθμίδες του» τονίζει ο Νίκος Νικολόπουλος.

«Την Δευτέρα, λοιπόν, ο κ. Παπαγγελόπουλος θα έχει την ευχέρεια να απαντήσει και να άρει, ενδεχομένως, κάθε παρεξήγηση γύρω από την μέχρι τώρα “ουδετερότητα” την οποία τηρεί η πολιτική ηγεσία» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa