Κοινωνία

Εξώδικο Ελλήνων ψαράδων κατά της Κυβέρνησης για τις Τουρκικές προκλήσεις

Εξώδικο απέστειλαν 36 Έλληνες ψαράδες στην ελληνική κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο, αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στα Ελληνικά ύδατα και την αδράνεια του Λιμενικού στην αντιμετώπισή τους.

«Τούρκοι αλιείς ανενόχλητοι λυμαίνονται τις ελληνικές θάλασσες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ουδέποτε ετέθη θέμα σύλληψής του ακόμη κι όταν από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος καταλήφθηκαν εν τω πράττεσθαι να αλιεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων, κατά παράβαση του άρθρου 401 του Ποινικού Κώδικα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

Οι 36 αλιείς αναφέρουν ότι βιώνουν έναν άνισο, ακήρυχτο πόλεμο, με αντίπαλους τους Τούρκους αλιείς και τα τούρκικα περιπολικά σκάφη τα οποία συνδράμουν στην παράνομη αλιεία.

Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι τα τουρκικά σκάφη δημιουργούν απόνερα, απειλώντας έτσι τους Έλληνες με εμβολισμό ή ακόμα και βύθιση.

Στο εξώδικο τους επισημαίνεται πως η απάντηση των αρμόδιων οργάνων  του υπουργείου Ναυτιλίας στις ανησυχίες των Ελλήνων ψαράδων είναι «ότι, δυστυχώς, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, λόγω του φόβου κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Τέλος, το εξώδικο αναφέρει πως «η Τουρκία με τη χρήση μεγάλου αριθμού αλιευτικών πλοίων που πλέουν σε όλες τις θάλασσιες περιοχές του Αιγαίου και του Θρακικού Πελάγους έχει αρχίσει να “καταλαμβάνει χώρο” με “ειρηνικά μέσα” προσπαθώντας να αποκτήσει έρεισμα ή ενός είδους “χρησικτησίας” θαλάσσιων περιοχών φθάνοντας πλέον εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων».

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER