Παρασκηνιακά Πολιτική

Εξώδικο-«φωτιά» Τσοχατζόπουλου στην κόρη του

Εξώδικο-«φωτιά» προς την κόρη του, Αρετή, από το οποίο ανακύπτουν πολλά ερωτήματα, έστειλε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και εμπλεκόμενος σε υποθέσεις εξοπλιστικών, όπως σημειώνει το ereportaz.gr, αφήνει να εννοηθεί ότι πίσω από το «ελάχιστο», όπως το χαρακτηρίζει, βοήθημα το οποίο του έδινε η κόρη του προκειμένου να συντηρείται, βρίσκονται πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως εμπλέκονται σε έκνομες πράξεις!

«Θέλω να σε προστατεύσω», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Τσοχατζόπουλος μέσω του δικαστικού εγγράφου, το οποίο αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ». Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως μια ενδοοικογενειακή διαμάχη, μεταξύ του πάλαι ποτέ Νο 2 του ΠΑΣΟΚ και της Αρετής Τσοχατζοπούλου, αλλά αφορά ένα θέμα που έχει ευρύτερες και άκρως ενδιαφέρουσες οικονομικές και ενδεχομένως ποινικές προεκτάσεις.

Και αυτό γιατί ο Άκης Τσοχατζόπουλος αφήνει να εννοηθεί ότι έχει πληροφορίες πως η κόρη του έχει επαφές με συγκεκριμένα επιχειρηματικά πρόσωπα, ομάδα συμφερόντων, όπως τα αποκαλεί, που την «εξωθούν σε επαφές και πιθανόν συνεργασίες με άτομα τα οποία δεν τολμούν να απευθυνθούν σε εκείνον προσωπικά αλλά τη χρησιμοποιούν λόγω της συγγενικής τους σχέσης για να υλοποιήσουν σκοτεινά σχέδια ή να καλύψουν αποκλειστικά δικά τους συμφέροντα…».

«Θέλω να μου τα πεις όλα»
Η αντίστροφη μέτρηση για το νέο, ενδιαφέρον, επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Τσοχατζόπουλο και την κόρη που απέκτησε από τον γάμο με την Γκούντρουν Μόλντεχαουερ ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου 2019. Εκείνη την ημέρα αποφάσισε να απευθυνθεί μέσω εξωδίκου στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία ως γνωστόν δεν διατηρεί καμία επαφή με τη νέα του οικογένεια, δηλαδή τη Βίκυ Σταμάτη και τον γιο του Άκη.

Κάτι που και ο ίδιος το επισημαίνει. «Βεβαίως, γνωρίζω ότι η σχέση μας έχει διαταραχθεί όχι εξαιτίας μου, αλλά λόγω των αντιρρήσεών σας για τη δημιουργία νέας οικογένειας που ποτέ δεν εγκρίνατε. Παρά ταύτα αισθάνομαι την ανάγκη με την παρούσα να σας επισημάνω κάποια πράγματα δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι η ενέργειά μου αυτή αποσκοπεί στην προστασία και των δυο μας και συγκεκριμένα την αποφυγή κινδύνων εμπλοκής σας σε πιθανές αθέμιτες και παράνομες πράξεις και ταυτόχρονα την εξάρτησή σας από ομάδα συμφερόντων που πιθανώς να μην έχει αγαθές προθέσεις», αναφέρει στην αρχή του εξωδίκου.

Και συνεχίζει: «… Εδώ και έναν χρόνο περίπου μου φέρνατε μηνιαίως κάποια ελάχιστα χρήματα προς επιβίωσή μου. Στην αρχή πίστεψα ότι ήταν δικά σας χρήματα και ήμουν ευγνώμων γι’ αυτό. Τους τελευταίους,όμως, μήνες αφήσατε να εννοηθεί ότι τα χρήματα δεν ήταν δικά σας, αλλά σας τα έδιναν κάποιοι τρίτοι. Βεβαίως, σε πρώτη φάση δεν ήμουν σε θέση λόγω της κατάστασης της υγείας μου να ερευνήσω το όλο θέμα και εξάλλου δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσατε να δεχτείτε κάποια χρήματα χωρίς νόμιμη αιτία και μάλιστα ένα μέρος αυτών να τα δίνετε και σε εμένα με τον κίνδυνο να καταστώ εν αγνοία μου αποδοχέας πιθανού προϊόντος εγκλήματος…».

Μάλιστα, καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει την αποστολή του εξωδίκου ως αμυντική και όχι επιθετική κίνηση προκειμένου «να υπερασπίσει την τιμή και την υπόληψή του». Γι’ αυτό και ζητεί από την κόρη του να του γνωστοποιήσει (εντός πέντε ημερών) όλα τα στοιχεία τα οποία διαθέτει και κυρίως τα πρόσωπα με τα οποία συναλλάσσεται τα οποία πιθανώς την επηρεάζουν ή την εκβιάζουν. «Να μου παραδώσετε όλα τα στοιχεία τα οποία διαθέτετε για την πηγή των χρημάτων, τα χρήματα που έχετε λάβει κ.λπ., προκειμένου επιτέλους να μάθω τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη μου», καταλήγει.

Τι γνωρίζει ο Άκης;
Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν έγινε τυχαία. Από το περιεχόμενο του εξωδίκου αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις τα οποία ενδεχομένως τον φοβίζουν. Ένα από αυτά είναι και η «συναναστροφή» της κόρης του με στελέχη του επιχειρείν, τα οποία ενδεχομένως σχετίζονται με έκνομες ενέργειες. «Είναι προφανές ότι για τον συγκεκριμένο λόγο επέλεξε εγγράφως και επισήμως να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και στην Αρετή», αναφέρει πρόσωπο του φιλικού περιβάλλοντος του πρώην υπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε προφυλακισθεί για εμπλοκή στην υπόθεση των «χρυσών μιζών» και αποφυλακίσθηκε όταν αποφάσισε να ανταλλάξει την ελευθερία της με ακίνητα τα οποία έδωσε στο Δημόσιο. Το 2017 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για χρέη προς το Δημόσιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός και συνεργάζεται –συχνά πυκνά- με μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa