Κοινωνία

Επίδομα παιδιού: Δείτε τις τροποποιήσεις για τις αιτήσεις Α21

Την Παρασκευή 21/9 είναι η καταλυτική ημερομηνία για τις αιτήσεις Α21 για το 2018 που αφορούν το επίδομα παιδιού.

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει στους δικαιούχους που δεν έχουν υποβάλλει ακόμα τις αιτήσεις τους, ότι απομένουν λίγες ώρες για την υποβολή των αιτήσεων. Η καταβολή θα αφορά την διμηνιαία δόση (Ιουλίου-Αυγούστου).

Δείτε αναλυτικά τις επιτρεπόμενες τροποποιήσεις που έχουν τεθεί ηλεκτρονικά:

α) Δίνεται η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικής αίτησης για προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια καθώς και διόρθωση μεταξύ άλλων και των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών της οικογένειας (διαγραφή εξαρτώμενων τέκνων, αλλαγή σε σπουδές, έναρξη και περάτωση σπουδών κτλ). Προσοχή, για τέκνα που ενηλικιώνονται εντός του 2018, δεν απαιτείται πρόσθετη ενέργεια, καθώς το επίδομα καταβάλλεται για όλο το έτος.

β) Οι δικαιούχοι μπορούν να ακυρώσουν παλαιότερη εγκεκριμένη αίτηση του έτους 2018 και να υποβάλουν νέα, διορθώνοντας την οικογενειακή κατάσταση που αφορά στους γονείς-κηδεμόνες (νέος γάμος, διάσταση, διαζύγιο κτλ)

γ) Αν υποβλήθηκαν εκ παραδρομής δύο αιτήσεις Α21 που αφορούν το ίδιο τέκνο ή τα ίδια τέκνα είναι δυνατόν να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί οικειοθελώς, από τον μη δικαιούχο. Η αίτηση που περιλαμβάνει μη εξαρτώμενα τέκνα ώστε αυτόματα να καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά στον δικαιούχο χωρίς άλλη ενέργεια του τελευταίου

δ) Η διόρθωση ΙΒΑΝ είναι πάντα ανοιχτή

ε) Δικαιούχοι που έδωσαν ηλεκτρονική συναίνεση σε εν διαστάσει συζύγους για εξαρτώμενα τέκνα του άλλου γονέα ή δηλώθηκαν ως εν διαστάσει σύζυγοι, δύνανται να υποβάλλουν αυτοτελώς δική τους αίτηση Α21 για τέκνα για τα οποία έχουν με δικαστική απόφαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό την ανάθεση της επιμέλειας ή την κύρια ευθύνη διατροφής τους, εφόσον είναι ενήλικα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa