Πολιτική

Επίθεση Θεοχάρη σε ΣΥΡΙΖΑ για την Thomas Cook: Είχατε έναν ελέφαντα στο δωμάτιο και κάνατε ότι δεν τον βλέπατε

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης «έστρεψε τα πυρά» του κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την Thomas Cook και για την ζημιά που προκλήθηκε στην ελληνική τουριστική αγορά. Συγκεκριμένα ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι «Είχατε τον ελέφαντα μέσα στο δωμάτιο, και κάνατε πως δεν βλέπατε»,  και ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε για τα οικονομικά θέματα που αντιμετώπιζε η Thomas Cook.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «Πριμοδοτήσατε τη γιγάντωση του ομίλου Thomas Cook στην Ελλάδα. Τον κάνατε στρατηγικό μας εταίρο. Δαπανήσατε εκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο κορβανά για να τον στηρίξετε, με πενιχρά αποτελέσματα για το εγχώριο τουριστικό προϊόν». Την ίδια στιγμή παρατήρησε ότι στα χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης η οικονομική συμμετοχή του ΕΟΤ στη συνδιαφήμιση με την Thomas Cook άγγιξε συνολικά τα 4,7 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να αποτυπώνεται αντίστοιχο όφελος στις επισκέψεις των τουριστών.

Παράλληλα ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε «Εσείς γιγαντώσατε αυτόν τον παίκτη στην Ελλάδα, προχωρήσατε σε μια φαραωνική συμφωνία και αδιαφορήσατε, αν και το πρόβλημα της Thomas Cook ήταν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και η ίδια η εταιρεία είχε προειδοποιήσει για τα θέματα που αντιμετώπιζε. Δεκατρείς μέρες μετά την προειδοποίηση των ορκωτών ελεγκτών της Thomas Cook, σχετικά με την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας περί συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας, εσείς που σήμερα εμφανίζεστε τιμητές, ενισχύσατε τη συνεργασία του ΕΟΤ με αυτή την εταιρεία. Υπογράψατε σύμβαση με την Thomas Cook, 13 μέρες μετά, και δώσατε σχεδόν 1,5 εκατομμύρια ευρώ σε αυτή την εταιρεία. Στις 29 Μαΐου 2019 υπογράψατε τη συμφωνία συνδιαφήμισης μεταξύ του ΕΟΤ και της Thomas Cook ύψους 1,426 εκατ. ευρώ για το 2019».

Ακόμα ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως «Μην κουνάτε το δάχτυλο επειδή συνάντησα τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook, έναν παίκτη που εσείς καταστήσατε στρατηγικό εταίρο της χώρας, γιατί η επιλογή σας ήταν να πάτε χέρι χέρι με τον μαζικό τουρισμό των tour operators. Εν αντιθέσει με εσάς, εγώ δεν έκρυψα καμία συνάντηση που είχα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook στα τέλη Ιουλίου όπως έκανα με όλους τους θεσμικούς και τις μεγάλες εταιρείες που εσείς είχατε καταστήσει στρατηγικούς εταίρους», είπε ο υπουργός Τουρισμού».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa