Οικονομία

Επίθεση Κατάρ στην Ελλάδα με… επενδύσεις σε τουρισμό, ενέργεια και τράπεζες!

Επενδυτική «επίθεση» ετοιμάζει το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα το κράτος του Κατάρ, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Καταριανός πρέσβης Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ Ναάμ σε δείπνο που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους σε εστιατόριο των βορείων προαστίων.

Όπως σημείωσε,  τα προβλήματα με τις επενδύσεις ανήκουν στο παρελθόν και ανοίγει νέα σελίδα στις σχέσεις με το Κατάρ μετά την αλλαγή κυβέρνησης που θεωρείται πιο «φιλική» προς τις επενδύσεις.

Ήδη, σύμφωνα με το iefimerida, o νέος Εμίρης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο με το super yacht του Al Lousail και επιθεώρησε –για πρώτη φορά- την έκταση 15.000 στρεμμάτων που αγόρασε το 2014 ο πατέρας του πάνω από το Ναυάγιο με σκοπό να χτιστούν εκεί πολυτελή τουριστικά καταλύματα για κροίσους απ’ όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Καταριανό πρέσβη, το project της Ζακύνθου όπως και αυτό της νήσου Οξειάς που «βαλτώνουν»τα τελευταία χρόνια λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και δικαστικών περιπετειών θα «ξεπαγώσουν» άμεσα, ενώ ήδη ο Κρατικός Καταριανός επενδυτικός όμιλος αναζητά νέες ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ήδη ο Αμπντουλαζίζ Αλι Αλ Ναάμ έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με στελέχη της νέας κυβέρνησης και έχει συναντηθεί με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη καθώς και με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη , ενώ εκκρεμούν συναντήσεις με τους Υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa