Slider Πολιτική

Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για τον Μανώλη Πετσίτη

Σε καταγγελία πως η υπόθεση ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδης – Πετσίτης αποτελεί «καραμπινάτο σκάνδαλο» προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, ενώ προανήγγειλε και ειδικό δικαστήριο στην επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση που ακολούθησε.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανοίγοντας τη συνεδρίαση παρουσίασε όλο το ιστορικό της υπόθεσης παραθέτοντας στοιχεία και συμπτώσεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό καθώς εμφανίζουν έξι υπουργούς της κυβέρνησης, την κυρία Βασιλική Θάνου, τον κ. Μανώλη Πετσίτη αλλά και τον Αρτέμη Αρτεμίου να εμπλέκονται σε μια πρωτοφανή μεθόδευση εις βάρος της κρατικής ΔΕΠΑ και προκειμένου να ευνοηθεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε παραπομπή όλων των εμπλεκόμενων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ σε ειδικό δικαστήριο στην επόμενη Βουλή. Επίσης, ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε «αρμοδιότητα της Βουλής δεν είναι να αποδείξει την ενοχή. Εξαντλείται στις ενδείξεις και μετά ειδικό δικαστήριο. Σας συμβουλεύω να οργανωθείτε υπερασπιστικά».

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή:

«Η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς και τις επιλογές της επεδίωξε να χαρίσει 80 εκατ. ευρώ σε έναν καταδικασμένο επιχειρηματία ενώ η ίδια παρουσιάζεται ως δήθεν εκφραστής του νέου και κήρυκας κατά της διαπλοκής» επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης για να παραθέσει τους τέσσερις λόγους για τους οποίους η αντιπολίτευση κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου: «Σας κατηγορούμε:

1. Ότι ορίσατε γενικό διευθυντή της ΔΕΠΑ τον πρώην υπάλληλο του κ. Λαυρεντιάδη και συγκεκριμένα τον πρώην διευθυντή της ELFE που έχει to 80% των χρεών στην ΔΕΠΑ. Βάλατε τον κ. Κιτσάκο που διώκεται για κακουργηματική απιστία

2. Ότι επιχειρήθηκε παράνομη ανταλλαγή ακινήτων που ήταν δεσμευμένα για ξέπλυμα

3. Τα ακίνητα αυτά επιχειρήθηκε να κοστολογηθούν 10 φορές πάνω από την αξία τους

4. Ο κ. Κιτσάκος είπε ότι δεν τα έκανε μόνος του αλλά με εντολές έξι υπουργών και αυτά φαίνεται ότι τα έλεγε και στις συνεδριάσεις της ΔΕΠΑ. Ο κ. Κιτσάκος έλεγε στις εισηγήσεις του πως όλα αυτά με την υπερκοστολόγηση ακίνητων τα γνωρίζουν οι υπουργοί»

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συνεχίζοντας επισήμανε ότι «η ELFE Ελληνικά Λιπάσματα αποτελεί εταιρεία συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη που έχει μεγάλες οφειλές στην ΔΕΠΑ. Οι οφειλές ήταν σταθεροποιημένες την περίοδο 2012-14. Ήταν 69 εκατ. ευρώ το 2012, πήγε στα 75 εκατ ευρώ το 2013 και 74 εκατ το 2014. Όμως το 2015 πήγε στα 83 εκατ ευρώ, στα 91 εκατ. ευρώ το 2017 και στα 121 το 2018».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης του Ιουνίου 2014 επι κυβέρνησης Σαμαρά αποφασίστηκε η διακοπή παροχής αερίου στην ELFE εάν δεν προπλήρωνε τοις μετρητοίς τις νέες προμήθειες και αν δεν ρύθμιζε τα χρέη της. «Αντί αυτής της απόφασης επι ΣΥΡΙΖΑ είχαμε επαύξηση του δανείου και καμία ρύθμιση με μετάθεση επιταγών».

Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Ο πρώην δ.σ. της ΔΕΠΑ Σπύρος Παλαιογιάννης που έστειλε εξώδικο στην ELFE μόλις το έκανε εκδιώχθηκε από τον προκάτοχο του κ. Σταθάκη σχεδόν αμέσως. Περίεργη σύμπτωση.

Στην θέση του κ. Παλαιογιάννη τοποθετείται ο κ. Κιτσάκος που μπήκε από τον κ Σκουρλέτη. Ο κ. Κιτσάκος αποτελεί κομματικό στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γενικός διευθυντής των Ελληνικών Λιπασμάτων. Τοποθετήσατε Διευθύνοντα Σύμβουλο των διευθυντή εταιρείας που είχε τα μεγαλύτερα χρέη. Βάλατε το λύκο να φυλά τα πρόβατα»

«Ο κ. Κιτσάκος με το που αναλαμβάνει καθήκοντα κάνει τα εξής:

– Προσπαθεί να προχωρήσει παράνομη ανταλλαγή ακινήτων για συμψηφισμό χρεών χρησιμοποιώντας ακίνητα που ήταν πολλαπλώς υποθηκευμένα σε τράπεζα και δεσμευμένα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αυτό λέει το έγγραφο του κ. Νικολούδη της αρμόδιας αρχής που είχε δεσμεύσει τα ακίνητα

– Στην συνέχεια ενώ η πιάτσα βοά αποφασίζει να παρέμβει ο διάδοχος του κ. Νικολόυδη ο κ. Παντελής ο οποίος στέλνει σχετικό έγγραφο στην ΔΕΠΑ (2.5.2017) και ρωτά τι γίνεται με τα ακίνητα. Την ίδια ημέρα συνεδριάζει το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο υπο την προεδρεία της κυρίας Βασιλικής Θάνου και με ψηφους 7 έναντι 6 αποφασίζει την αποπομπή του κ. Παντελή και την τοποθέτηση της κα Ζαίρη . Εκ τοτε αγνοείται το θέμα των ακινήτων

– Τα ακίνητα στο ντιλ αποτιμήθηκαν 90 εκατ. ευρώ ενώ η προηγούμενη αποτίμηση ήταν στα εκατ ευρώ» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης συνεχίζοντας την εξιστόρηση για να προσθέσει «Ο κ. Κιτσάκος ενώ συμβαίνουν όλα αυτά λέει στο διοικητικό συμβούλιο ότι την πρωτοβουλία ανταλλαγής δεν την πήρε μόνος μου αλλά του το ζήτησαν 6 υπουργοί που τους κατονομάζει. Το γκρίζο τοπίο συμπληρώνεται από την μηνυτήρια αναφορά της Alpha Bank το 2016. Στην τράπεζα χρωστούσαν τα ElFE. Ωστόσο πέρα βρέχει για την κυβέρνηση που καλύπτει τον Κιτσάκο και συνεχίζει όλο το γαϊτανάκι μεθοδεύσεων»

«Ως κερασάκι στην τούρτα προκύπτει η ιστορία Πετσίτη. Ενας πρώην συμμαθητής και συνεργάτης του κ. Ν Παππά και πρωταγωνιστής σε φωτό δίπλα στον Τσίπρα. Σύμφωνα με δηλώσεις Κιτσάκου την περιοδο 2016 – 2017 που γίνονταν διαπραγματεύσεις ο Μανώλης Πετσίτης επισκέπτεται την ΔΕΠΑ και τον Κιτσάκο ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι αξιοσημείωτο ότι την ίδια περίοδο αμείβεται μόνο από thn ELFE με ποσά που φθάνουν 200 χιλ ευρώ. Φοβερή ανέλιξη καθώς το προηγούμενο επάγγελμά του απέφερε 5 χιλ ευρώ. Τι άλλο είναι ο Πετσίτης; Είναι φορολογικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα ενός Κύπριου Σωτηράκη Παναγιώτου ο οποίος κατά σύμπτωση είναι διαχειριστής 2 οφ σορ του κ. Λαυρεντιάδη. Είναι επίσης συνεργάτης και συνεταίρος του Αρτέμη Αρτεμίου είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ως συμπέρασμα σημείωσε «γύρω γύρω όλοι: Λαυρεντιάδης-Αρτεμίου-Παππάς και στην μέση ο Μανώλης. Αυτή είναι η κωμικοτραγική εικόνα» και πρόσθεσε «το σκάνδαλο ΔΕΠΑ Λαυρεντιάδη είναι αποδεδειγμένο καραμπινάτο σκάνδαλο . Είναι η κορυφή του παγόβουνου διαπλοκής ΣΥΡΙΖΑ. Ενας κρίκος ακόμα στην αλυσίδα σκανδάλων: σύμβαση για Θριάσιο, μεταναστευτικό, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μυστικά κονδύλια και Σόρος. Όλα αυτά συμβαίνουν με κυβέρνηση που παριστάνει τον αρχάγγελο κάθαρσης. Δεν μπορείτε να καλύπτετε με την σιωπή πρακτικές που εκθέτουν την διαδρομή σας και το κόμμα σας».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa