Κόσμος

Επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο ραδιοφωνικό σταθμό της Τζαλαλαμπάντ

τζαλαλαμπάντ αφγανιστάν

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση «που βρίσκεται σε εξέλιξη» στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό στην πόλη Τζαλαλαμπάντ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq.

Ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζεται ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στην Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους φρουρούς ασφαλείας. Αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχοι της περιοχής δήλωσαν ότι οι δημοσιογράφοι του σταθμού εγκλωβίστηκαν μέσα στις εγκαταστάσεις του.

Στην Τζαλαλαμπάντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, δρουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Την περιοχή βομβάρδισε τον περασμένο μήνα ο αμερικανικός στρατός με «την μητέρα όλων των βομβών», τη μεγαλύτερη σε ισχύ μη πυρηνική βόμβα του αμερικανικού στρατού, σκοτώνοντας δεκάδες τζιχαντιστές.

Η αναπάντεχη επίθεση του αμερικανικού στρατού προκάλεσε κύμα διεθνών αντιδράσεων με κάποιους να καταδικάζουν την επιλογή του αφγανικού εδάφους για την δοκιμή της βόμβας και μάλιστα εναντίον μιας ένοπλης οργάνωσης, η οποία δεν θεωρείται το ίδιο μεγάλη απειλή με τους Ταλιμπάν.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa