Περιφέρειες - Δήμοι

Επίσημα υποψήφιος για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Κώστας Σπηλιόπουλος (ΦΩΤΟ)

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανακοίνωσε σε γνωστό ξενοδοχείο της Πάτρας, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σπηλιόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην ανοιχτή συγκέντρωση, απεύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης στους πολίτες της περιφέρειας, ενώ ανέλυσε τους βασικούς άξονες της αυτοδιοικητικής πολιτικής του που αφορούν και τους τρεις νομούς, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Η ομιλία του κ. Σπηλιόπουλου: «Η υποψηφιότητά μου θα έχει την ευρύτερη υποστήριξη από στελέχη και πολίτες που ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς χώρους. Από χώρους που πιστεύουν στις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, στον σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς. Που πιστεύουν στην πρόοδο. Δηλαδή στον σχεδιασμό, στον προγραμματισμό και την υλοποίηση», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια τόνισε: «Χαράζουμε πολιτικές που οδηγούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, και την ευημερία των πολιτών, κόντρα στον λαϊκισμό και την δημαγωγία.

Η Περιφέρειά μας είναι ένας ευλογημένος τόπος. Παρ’ όλα αυτά η κατάσταση της δεν είναι καλή. Ανάμεσα στις 13 περιφέρειες της χώρας είμαστε τρίτοι από το τέλος. Ανήκουμε σε μια από τις τρεις φτωχότερες περιφέρειες της χώρας. Βρισκόμαστε σχεδόν στον πάτο του εθνικού βαρελιού.

Τούτο σημαίνει ότι πρέπει να ετοιμάσουμε, να καταθέσουμε και να διεκδικήσουμε ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας. Όχι τα κομματάκια από τα διάφορα ΕΣΠΑ κι ότι περισσεύει από την Αθήνα, αλλά ένα πρόγραμμα ολόκληρο και ολοκληρωμένο για να αντιμετωπίσουμε οργανωμένα και σε βάθος τα προβλήματά μας. Για να καλύψουμε το στόχο μιας αυθεντικής σύγκλισης προς τις πλουσιότερες περιφέρειες της χώρας».

Σε σχέση με την νυν περιφερειακή αρχή είπε πως: «έδειξε μια πρωτοφανή αδράνεια σε κρίσιμα ζητήματα και συμπεριφέρθηκε ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης. Η στήριξη που έλαβε από το ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεσε από τον ουρανό. Μεθοδεύτηκε σε βάθος χρόνου και παρασχέθηκε με σοβαρά ανταλλάγματα προς την κυβέρνηση. Δεν υπήρξε ούτε μια κυβερνητική επιλογή, πράξη ή παράλειψη που να βρήκε την Περιφέρεια απέναντι. Κι όλο αυτό συνέβη για να προκύψει μια απόπειρα στήριξης, μια απόπειρα που θέλει ντε και καλά να βάλει μαζί πολίτες που είναι πολιτικοί αντίπαλοι, πολίτες που έχουν βρεθεί σε οξεία αντιπαράθεση όλα τα τελευταία χρόνια. Και όλα αυτά από την πίσω πόρτα με όχημα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Πηγή φωτό: agriniotimes.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa