Πολιτική

Επίσημη επικοινωνία Δένδια – Αιγύπτιου ΥΠΕΞ για τη Λιβύη και τις κινήσεις Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της Λιβύης, είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Αιγύπτου και Ελλάδας, Σάμεχ Σούκρι και Νίκος Δένδιας, όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ.

Η επικοινωνία των δύο ΥΠΕΞ πραγματοποιήθηκε εν όψει της διεθνούς διάσκεψης του Βερολίνου την ερχόμενη Κυριακή, 19 Ιανουαρίου.

Μίλησαν για τον Ερντογάν

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας Σάμεχ Σούκρι επικοινώνησε με τον Ελληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, όπως αναφέρεται, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης, με αφορμή ιδιαίτερα την ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν τις σοβαρές και αρνητικές επιπτώσεις της τουρκικής απόφασης σε σχέση με τη διάσκεψη του Βερολίνου και την κατάσταση στη Λιβύη.

Μάλιστα, οι κ.κ. Δένδιας και Σούκρι πρόσθεσαν ότι το γεγονός αυτό θεωρείται εξ ορισμού μια ένδειξη της πρόθεσης παραβίασης των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τόνισαν την ανάγκη να προωθηθεί περαιτέρω η διεθνοποίηση της κρίσης της Λιβύης.

Επιπλέον, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αιγύπτου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι μια τέτοια ανακοίνωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποδυνάμωση των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας και των χωρών που ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα και τη σταθερότητα της Λιβύης, ενώ την ίδια ώρα διεξάγονται οι προσπάθειες αυτές και συντονίζονται, προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική διευθέτηση που θα καλύπτει όλες τις πτυχές της κρίσης της Λιβύης.

Τέλος, οι δύο ΥΠΕΞ συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να υποστηριχθεί η πολιτική διαδικασία του Βερολίνου και να καταβληθεί προσπάθεια να καταστεί επιτυχής.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa