Κοινωνία Περιφέρειες - Δήμοι

Επίσκεψη-αστραπή Μπακογιάννη στο Παρίσι! Είδε πώς μαζεύουν τα σκουπίδια!

Στόχος του ταξιδιού-εξπρές του Κώστα Μπακογιάννη στο Παρίσι ήταν να περάσει μια ολόκληρη ημέρα με τις υπηρεσίες καθαριότητας στην γαλλική πρωτεύουσα.

Έτσι βρέθηκε από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ με τους υπαλλήλους που φροντίζουν να είναι καθαρή η Πόλη του Φωτός, η οποία εκτός του πληθυσμού τους δέχεται ετησίως περισσότερους από 25 εκατομμύρια τουρίστες.

Ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει για αρκετές ώρες από κοντά τη διαδικασία της αποκομιδής των απορριμμάτων, πως πλένονται και καθαρίζονται οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια αλλά και οι κάδοι, και να δει τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό με τον οποίο επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη.

Μαζί του βρίσκονταν συνεχώς στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας της γαλλικής πρωτεύουσας που τον ενημέρωναν με κάθε λεπτομέρεια για όλα.

Ο κ.Μπακογιάννης βρέθηκε και σε ένα από τα Κέντρα Διαλογής Απορριμμάτων που συμβάλουν καθοριστικά στην πετυχημένη λειτουργία της ανακύκλωσης ενώ συναντήθηκε και με την ομάδα των «κομάντο» της καθαριότητας της πόλης που αντιμετωπίζουν πιο δύσκολες καταστάσεις οι οποίες δημιουργούνται μετά από συλλαλητήρια, μεγάλες συγκεντρώσεις, αθλητικούς αγώνες, επεισόδια κ.α.

Η συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Παρισιού και η αναλυτική συζήτηση μαζί του έκλεισε την επίσκεψη και ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Αθήνα μεταφέροντας σημαντική τεχνογνωσία για την καθαριότητα μιας μεγάλης σύγχρονης Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Μάλιστα συμφωνήθηκε να βρίσκονται οι υπηρεσίες καθαριότητα των δυο δήμων σε επικοινωνία το επόμενο διάστημα με στόχο να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η προσπάθεια της νέας Δημοτικής αρχής για μια Αθήνα καθαρή και φιλική για κατοίκους και επισκέπτες.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa