Εκλογές 2019 Περιφέρειες - Δήμοι

Επίσκεψη Γιώργου Πατούλη στον δήμο Αγίου Δημητρίου

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε τον δήμο του Άγιου Δημητρίου, προκειμένου να ενημερωθεί από τοπικούς φορείς και πολίτες για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το ρέμα Πικροδάφνης, το δημαρχείο της πόλης όπου είχε συνάντηση με τη δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου, τα ΚΑΠΗ της περιοχής, τα δημοτικά ιατρεία, το ΙΚΑ, την περιοχή Ασυρμάτου και τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Ακόμα δε αμέλησε να επισκεφτεί και διάφορα εμπορικά καταστήματα του Δήμου οπού και συνομίλησε με τους πολίτες, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Ο λόγος επίσκεψης του ρέματος Πικροδάφνης από τον κ. Πατούλη ήταν ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτών η ανάπλαση του ρέματος έχει καθυστερήσει δραματικά, ενώ είναι αναγκαίος ο ανασχεδιασμός προκειμένου να μην καλυφτεί από τσιμέντο και τα πρανή του να στηριχθούν χωρίς την χρήση συρματοκιβωτίων.

Στην συνέχεια ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι: «είναι αναγκαίος ένας ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός για όλα τα ρέματα της Αττικής, που αποτελούν τους φυσικούς αποδέκτες των ομβρίων υδάτων. Είναι εγκληματική η λογική που ακολουθούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, όπου εκτελούνταν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας εντός των οικιστικών ιστών, χωρίς να διασφαλίζεται νωρίτερα η αναγκαία οριοθέτηση και διευθέτηση των ρεμάτων , μαζί με τα αναγκαία συμπληρωματικά έργα

Βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις να εκτελούνται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε ένα δήμο και τα νερά να πλημμυρίζουν έναν άλλο γειτονικό Δήμο, επειδή δεν έχουμε φροντίσει να διευθετήσουμε το ρέμα στο οποίο θα έπρεπε να κατευθύνονται τα νερά για να καταλήξουν στη θάλασσα.

Όσο δεν διασφαλίζουμε ότι τα όμβρια ύδατα θα καταλήγουν στους φυσικούς αποδέκτες, οι πόλεις μας θα εξακολουθούν να πλημμυρίζουν και τα έργα που έχουν γίνει και έχουν κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, θα αποδεικνύονται αναποτελεσματικά. Χρειάζεται μια νέα στρατηγική για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής και στο πλαίσιο αυτής, απαιτείται στην περίπτωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου, να γίνει πρώτα η οριοθέτηση και στη συνέχεια η διευθέτηση του ρέματος Πικροδάφνης».

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER