Παρασκηνιακά

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο (ΦΩΤΟ)

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη, μετά το πέρας της Τριμερής Συνόδου επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο. Αναφορικά να πούμε ότι πρόκειται για μια μονή που αποδεικνύει πόσο ανθηρή ήταν κάποτε η ορθόδοξη ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου.

Η Ιερά Μονή και ο Ναός του Αγίου Γεωργίου είναι από τα μεγαλύτερα μνημεία του χριστιανισμού στο Κάιρο και αποκαταστάθηκαν με τη φροντίδα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου του Β’ και με την αποκλειστική χορηγία της Μαρίνας και του Αθανάσιου Μαρτίνου, οι οποίοι ήταν παρόντες στη σημερινή επίσκεψη.

Τον πρωθυπουργό ξενάγησε ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε το απόγευμα και στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Χρήστο Καβαλή. Ο κ. Καβάλης με την σειρά του αναφέρθηκε στον πατέρα του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη λέγοντας ότι  ελληνική κοινότητα «Δεν θα υπήρχε σήμερα χωρίς τον πατέρα σας». Ο πρωθυπουργός άμεσα απάντησε πως «Ήμουν 12 ετών όταν τον συνόδευσα στην πρώτη του επίσκεψη ως Υπουργού Εξωτερικών στο Κάιρο το 1980».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει την ελληνική κοινότητα και να μεριμνήσει για τα προβλήματά της.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa