Άμυνα - Διπλωματία Πολιτική

Επίσκεψη υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη, στο Κατάρ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, θα μεταβεί στην την Ντόχα, προκειμένου να απευθύνει ομιλία στο πάνελ  “A LookAheadat Investment in 2020” του DohaForum.

Το εν λόγω forum εξετάζει τα μεγάλα μακροοικονομικά θέματα που ενδέχεται να κυριαρχήσουν το επόμενο έτος, καθώς και τους τομείς στους οποίους οι οικονομικοί κίνδυνοι εμποδίζουν τις μεγάλες επενδύσεις για το 2020.

Στο πάνελ μαζί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών θα παρακαθήσουν οι:

  • κ. Bertrand Badré CEO καιιδρυτήςτης Blue like an Orange Sustainable Capital
  • Λόρδος Peter Benjamin Mandelson, Πρόεδροςτης Global Counsel
  • κα Isabelle Mateos y Lago, Managing Director, Blackrock
  • κ. MarkBarton, δημοσιογράφος

 

Κατά τις δύο ημέρες της παραμονής του στην πρωτεύουσα του Κατάρ, ο κ. Φραγκογιάννης θα έχει συναντήσεις με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί επίσης με επιχειρηματικούς φορείς της χώρας για την διερεύνηση ευκαιριών για ελληνικές επιχειρήσεις στο Κατάρ, με δεδομένες τις επενδύσεις σε υποδομές που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την προετοιμασία της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2022 στη χώρα.

Τον Υφυπουργό Εξωτερικών θα συνοδεύουν και στελέχη του Enterprise Greece. Ο φάκελος εργασίας του κ. Υφυπουργού περιλαμβάνει επενδυτικά έργα στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και των τροφίμων, τα οποία είναι τα πλέον ώριμα να προωθηθούν στην καταρινή αγορά, καθώς και συνολικά στοιχεία των έργων αυτών, τόσο ως προς το μέγεθός τους και τον προϋπολογισμό, όσο και ως προς την ωρίμανσή τους σε επίπεδο αδειοδότησης και χρονοδιαγράμματος υλοποίησης.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER