Κοινωνία

Επανεξετάζεται το πλαίσιο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών

Το υπουργείο Παιδείας επανεξετάζει το πλαίσιο διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. Συγκεκριμένα μετά την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει τις αλλαγές του ΣΥΡΙΖΑ στο μάθημα των Θρησκευτικών του υπουργείο επανασχεδιάζει το πλαίσιο με το οποίο το μάθημα θα διδάσκεται στα σχολεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ΣτΕ σήμερα έκρινε αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τις αποφάσεις του τέως υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, με τις οποίες καθορίσθηκαν τα προγράμματα σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών στο δημοτικού, το γυμνάσιο και το λύκειο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων θα μελετήσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου ακολούθως να επανεξετάσει εξ’ αρχής το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο, προβαίνοντας στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών και για την τροποποίηση της δήλωσης απαλλαγής από αυτό. Γνώμονάς μας, να διασφαλιστεί η συμβατότητα των σχετικών ρυθμίσεων με τις συνταγματικές επιταγές».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa