Κοινωνία

Επεισόδια στην πορεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση σημειώθηκε στη σημερινή πορεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας με τους συμβασιούχους να επιχειρούν να μπουν στη Βουλή και τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά.

Αναλυτικότερα, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, λίγο μετά τις 11:30, ξέσπασαν επεισόδια έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος, όταν έφτασε η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Πέταξαν στην είσοδο του υπουργείου σακούλες με σκουπίδια, έβαλαν φωτιά, ενώ επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο, ρίχνοντας τα προστατευτικά κάγκελα της εισόδου, προκειμένου να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη.

Ακόμη, πέταξαν αυγά, νερά και καφέδες εναντίον των δημάρχων μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, οι οποίοι έμπαιναν εκείνη την ώρα στο κτίριο, για να συναντηθούν με τον υπουργό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ από την ένταση τραυματίστηκαν τέσσερις εργαζόμενοι και στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο. Ένας από τους τραυματίες έπεσε από τοίχο, στην διάρκεια της έντασης, ενώ ένας τουλάχιστον δέχτηκε χημικά από πολύ κοντινή απόσταση.

Μάλιστα, επιτέθηκαν και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πάτουλη, πετώντας του νερά και καφέδες.

Μετά τα επεισόδια μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών, η ένταση στην πορεία των συμβασιούχων μεταφέρθηκε στη Βουλή. Εκεί οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να μπουν στον προαύλιο χώρο με του αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.

Και κατέληξαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου και ολοκλήρωσαν την διαμαρτυρία τους για σήμερα.

«Επαγγελματίες προβοκάτορες» βλέπει η ΚΕΔΕ 

Για «επαγγελματίες» προβοκάτορες που είχαν εισχωρήσει στο πλήθος των εργαζομένων που διαδήλωνε έξω από το ΥΠΕΣ έκανε λόγο, σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος).

«Πρώτα επιτέθηκαν στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη που είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, στη συνέχεια με τα επεισόδια που προκάλεσαν έδωσαν «άλλοθι» στον Υπουργό Π. Σκουρλέτη να μην προσέλθει έγκαιρα στη συνάντηση που ο ίδιος όρισε, προφασιζόμενος λόγους ασφαλείας», τονίζεται.

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση συμβασιούχου

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμηνύει στην κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί «ούτε μία απόλυση συμβασιούχου». «Οι προσδοκίες τριών ετών που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορούν να σβηστούν μέσα σε μία στιγμή και τόσο εύκολα. Η επικοινωνιακή τακτική για δήθεν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχει ως μόνο σκοπό να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, που βλέπουν την απόλυση ‘προ των  πυλών’» αναφέρει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 2.500 εργαζόμενοι.

Οι συμβασιούχοι ζητούν τη μονιμοποίησή τους. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφασή τους κατά την συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του κλάδου καθώς οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το δικαίωμά τους στην εργασία.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa