Πολιτική

Επιβεβαίωσε ο Βρούτσης: Από αύριο αναδρομικά σε όσους τα έχασαν άδικα από τον νόμο Κατρούγκαλου

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι  «Οι δικαιούχοι τους οποίους ο νόμος Κατρούγκαλου άδικα είχε κόψει την επικουρική σύνταξη, θα πάρουν αύριο αναδρομικά μέχρι και 7.639 ευρώ».

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6 ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι από τις 2 Ιουνίου καταβάλλεται και η νέα επικουρική σύνταξη, ενώ στα τέλη Ιουλίου, για πρώτη φορά, θα πληρωθούν και οι επικουρικές συντάξεις μαζί. «Τι σημαίνει αυτό; 1.250.000 συναλλαγές λιγότερες στα καταστήματα το μήνα» ανέφερε ο κ. Βρούτσης, διευκρινίζοντας πως «στην ίδια μέρα θα καταβάλλονται στο λογαριασμό του συνταξιούχου, θα φαίνεται διακριτά το ποσό της κύριας και διακριτά της επικουρικής σύνταξης».

Στο επόμενο στάδιο περιλαμβάνεται η νέα κύρια σύνταξη με το ανταποδοτικό σύστημα, όπου «θα προκύψουν αυξήσεις για κόσμο χιλιάδες που έχουν 30 χρόνια και μια μέρα». Παράλληλα, ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε ότι το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο θα έχουμε καταβολή αναδρομικών συντάξεων δώδεκα μηνών.

Σε ότι έχει αν κάνει με την απόφαση των αναδρομικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι όταν βγει η σχετική απόφαση και η κυβέρνηση μετρήσει το μέγεθος της δημοσιονομικής υποχρέωσης που προκύπτει «η πρόθεσή είναι να δοθούν όλα στη βάση, όμως, της δημοσιονομικής δυνατότητας και της αντοχής της οικονομίας μας».

Τέλος ο υπουργός υπογράμμισε ότι η ταχύτητα απονομής συντάξεων αυξήθηκε κατά 38,4% και εγκάλεσε την προηγούμενη κυβέρνηση για «20.000 εκκρεμείς συντάξεις σε τσουβάλια που δεν είχαν καταχωρηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις πρωτοκόλλησε». Με δεδομένο ότι το 15% του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΦΚΑ απουσιάζει με άδειες ειδικού σκοπού λόγω πανδημίας, «το άλλο κομμάτι του ψηφιακού άλματος του e-ΑΤΛΑΣ θα γίνει από τις 17 έως 25 Ιουλίου σε επίσημη παρουσίαση του υπουργείου», οπότε «θα απονεμηθούν οι πρώτες περίπου 3.000 ψηφιακές συντάξεις για να επιταχυνθεί ο ρυθμός κατανομής των συντάξεων».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa