Κοινωνία Τεχνολογία

Επικίνδυνα κενά ασφαλείας σε iPhone και iPad!

Τα iPhones και iPads που χρησιμοποιούν το λειτουργικό iOS 12, δεν είναι ασφαλή, καθώς παρουσιάζουν κενά ασφαλείας και οι κάτοχοί τους κινδυνεύουν να πέσουν θύματα επιτηδείων οι οποίοι εύκολα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα του κινητού τους.

Αυτό αφορά τα iPhone XS, το iPhone XS Max και το iPhone XR και γενικότερα όχι μόνο τα τελευταία iPhones της, αλλά κάθε iPhone ή iPad που μπορεί να αγοράσει κανείς.

Όπως αποκάλυψε η εταιρεία ανάκτηση δεδομένων DriveSavers κάποιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία των συσκευών αυτών με ποσοστό επιτυχίας 100%.

Μιλώντας στο MacRumors, η DriveSavers εξηγεί ότι χτίζει μια υπηρεσία γύρω από αυτό το ελάττωμα και χρεώνει τους χρήστες έως και 3.900 δολάρια αν θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κλειδωμένες συσκευές.

Όπως σημειώνει το Forbes, με την DriveSavers να κρατά το ελάττωμα μυστικό για να προστατεύσει τη νέα της υπηρεσία, οι τεχνικοί της Apple έχουν πολλή δουλειά να κάνουν για να ανακαλύψουν το πρόβλημα και να διορθωθεί.

Όμως, μέχρι να συμβεί αυτό κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως χάκερς δεν θα επιδοθούν σε αγώνα ώστε να ανακαλύψουν το κενό ασφαλείας και να το εκμεταλλευτούν, καθώς το έπαθλο είναι υψηλό.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa