Παρασκηνιακά

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το άνοιγμα του φακέλου της Marfin από τον Μ.Χρυσοχοΐδη

Επικοινωνιακό… πυροτέχνημα χαρακτηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες την κίνηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δώσει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ανοίξει ξανά ο φάκελος για την τραγωδία της Marfin. Για όσους δεν το θυμούνται τόσο την 5η Μαΐου 2010 όσο και τους αρκετούς επόμενους μήνες, υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν και πάλι ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Επομένως είχε άπλετο χρόνο -και με νωπά στη μνήμη των μαρτύρων τα γεγονότα- να διεξάγει ως πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας διεξοδικές έρευνες και να φτάσει τουλάχιστον στους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας. Η Ελληνική Αστυνομία έχει δείξει ουκ ολίγες φορές ότι μπορεί να φέρει σημαντικές έρευνες σε πέρας. Γι’ αυτό θα μπορούσε κάλλιστα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να δώσει την εντολή για να ανοίξει ξανά ο φάκελος και να προχωρήσει επίσημες ανακοινώσεις εάν και εφόσον αυτές έφερναν κάποιο αποτέλεσμα.

Το να γίνεται, όμως, λίγες ώρες πριν την επέτειο των 10 ετών από την τραγωδία της Marfin διαρροή -χωρίς επί της ουσίας να υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο- είναι κάπως… περίεργο. Μήπως, λοιπόν, δεν έχει και τόσο άδικο η αντιπολίτευση που καταγγέλλει απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης από τον συγκεκριμένο υπουργό; Και εάν δεν υπήρχε ο πρωθυπουργός να αναλάβει τη διπλή πρωτοβουλία να τοποθετηθεί από τη μια αναμνηστική πλακέτα στη μνήμη των θυμάτων αλλά και να αποσύρει το δημόσιο από την έφεση ώστε να πάρουν οι συγγενείς την αποζημίωση που τους είχε επιδικαστεί, θα ήταν εκτεθειμένη η κυβέρνηση.

Φαίνεται πως δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι ο Χρυσοχοΐδης με τη βουλιμία του να το παίζει ξερόλας έχει εκθέσει την κυβέρνηση σε μια σειρά ζητήματα, με κορυφαίο το προσφυγικό που πριν τον…απολύσει ο πρωθυπουργός επανιδρύοντας το Υπουργείο, είχε κάνει τους πάντες άνω – κάτω και κυρίως τις τοπικές κοινωνίες. Αν μάλιστα πιστέψουμε ότι στον επερχόμενο ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης σκέφτεται σαρωτικές αλλαγές ίσως η σκούπα παρασύρει και τον Χρυσοχοίδη, που απεδείχθη υπερτιμημένη επιλογή.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER