Πολιτική

Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μετά τις νέες δηλώσεις Ερντογάν

Συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια του αγωγού TAΝΑP δίπλα από τα σύνορα με την Ελλάδα υπερασπίστηκε τη συμφωνία με τη Λιβύη και υποστήριξε πως η συμφωνία θα εγκριθεί από το τουρκικό κοινοβούλιο.

Η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου, αποχώρησε από την τελετή στα Ύψαλα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Κάποιοι αντί για δίκαια διανομή των πηγών στην ανατολική Μεσόγειο προτιμούν την ρητορική της απειλής και των εκβιασμών. Καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το διεθνές δίκαιο. Κανένας δεν μπορεί να φτάσει κάπου με την λογική το έκανα και τελείωσε. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε τέτοια ζητήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι: «Δύο γεωτρύπανα μας το Φατίχ και το Γιαβούζ και 2 σεισμογραφικά μας πλοία συνεχίζουν τις εργασίες τους. Δεν θα τραβήξουμε από εκεί τα πλοία μας επειδή αυτοί ξεφωνίζουν. Με την Λιβύη κάναμε τη συμφωνία μας. Τώρα άρχισαν να απειλούν την Λιβύη. Μετά η συμφωνία θα έρθει στο κοινοβούλιο μας και θα προχωρήσουμε το θέμα σε άλλη μορφή. Από τις γεωτρήσεις μας δεν θα έρθει σύγκρουση ή αίμα αλλά ειρήνη και ευημερία».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa