Κόσμος

Επιμένει στην κόντρα η Ιταλία – Δεν αλλάζει ο προϋπολογισμός

Εχτές το βράδυ συνεδρίασε του υπουργικό Συμβούλιο της Ιταλίας για το θέμα του ιταλικού προϋπολογισμού και ποια απάντηση θα πρέπει να δοθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της.
Μέτα από την συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι οι στόχοι του προσχεδίου του προϋπολογισμού δεν θα αλλάξουν, παρόλο που είχαν απορριφτεί από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ η απαντητική επιστολή της Ιταλική κυβέρνησης προς την Κομισιόν χαρακτηρίζεται ως «επιθετική».
Στην επιστολή περιλαμβάνονται ρήτρες ότι το έλλειμμα δεν θα υπερβεί το 2,4% εάν δεν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ανάπτυξη. Ακόμα υπάρχει πρόβλεψη για την δημιουργία ενός νέου μηχανισμού αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας. Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει πρόταση για μηχανισμό ελέγχου των δαπανών ενώ δεν γίνεται κανένα βήμα πίσω για το επίδομα του πολίτη και τις συντάξεις.
Ο Λουίτζι Ντι Μάγιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων δήλωσε για το θέμα:
«Ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει, ούτε οι προβλέψεις για το έλλειμμα και την ανάπτυξη. Έχουμε την πεποίθηση ότι ο προϋπολογισμός είναι αυτός που χρειάζεται η χώρα για να ξαναμπεί στον σωστό δρόμο».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa