Κόσμος

Επιμένουν τα «κίτρινα γιλέκα» – Μικρότερη η συμμετοχή, επεισόδια και συλλήψεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί αριθμητικά η σημερινή κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» να ήταν μικρότερη σε συμμετοχή, όμως το κίνημα που απαιτεί μείωση των τιμών συνέχισε τις διαδηλώσεις του σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 33.500 διαδηλωτές είχαν βγει στους δρόμους μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου σε σύγκριση με τους 77.000 που είχαν βγει το περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι συγκεντρώσεις μπορεί να μην είχαν τον όγκο των προηγούμενων, ωστόσο δεν έλειψαν τα επεισόδια, οι συλλήψεις και οι τραυματισμοί διαδηλωτών. Στο Παρίσι αναφέρθηκαν προς το τέλος της ημέρας 157 προσαγωγές, από τις οποίες οι 104 έγιναν συλλήψεις.

Oι διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι για τη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» βρέθηκε σήμερα ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Με δηλώσεις του τόνισε ότι «τα κίτρινα γιλέκα συνεχίζουν και σήμερα με δυναμισμό τις μεγάλες τους κινητοποιήσεις στη Γαλλία και στέλνουν ένα μήνυμα αγώνα και ελπίδας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και πρώτα απ’ όλα στον ελληνικό λαό».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa
Karfitsa