Περιφέρειες - Δήμοι Πολιτική

Επιστολή για τη διάσωση των αρχαίων του Μετρό στέλνει ο Μπουτάρης στον Μητσοτάκη

Επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα αποστείλει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης σε σχέση με τη διάσωση των αρχαίων του Μετρό, στο σταθμό Βενιζέλου, υποστηρίζοντας την απόσπασή τους.

Στην επιστολή, την οποία θα υπογράφει ο ίδιος, αυτοδιοικητικοί, αρχαιολόγοι και πολίτες, θα αναφέρεται η πρόοδος του έργου τα τελευταία χρόνια και θα τονίζεται η ανάγκη διατήρησης των αρχαίων που είναι ο πολιτισμός της Θεσσαλονίκης.

«Δεν υπάρχει λόγος να ανατραπούν οι αρχικές αποφάσεις που υπάρχουν από το 2017. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση που να λέει ότι απομακρύνονται τα αρχαία από το Μετρό, υπάρχουν φήμες τις οποίες ξεκίνησαν διάφοροι», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακόμα, μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο, κατατίθενται στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τα δικαιολογητικά για την ίδρυση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Ένωση Πολιτών για τον Πολιτισμό», προκειμένου να γίνονται παρεμβάσεις, ενώ άρχισε και η συλλογή υπογραφών για τη διάσωση των αρχαίων του Μετρό.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa