Πολιτική

Επιστολή Λαγού προς τον ναύαρχο της Λιβύης: Η ανάρτησή σας μας συγκίνησε

Ανοικτή επιστολή στον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης, ναύαρχο Φάρατζ ελ Μαχντάουι έστειλε ο πρόεδρος του Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. και ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός με αφορμή την ανάρτησή του στο Facebook, γραμμένη μάλιστα στα ελληνικά, ότι “θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα, την Τρίπολη, και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο”, με αφορμή την υπογραφή του παράτυπου μνημόνιου συνεργασίας της Τουρκίας με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ για τον καθαρισμό θαλασσίων ζωνών.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Η συγκινητική ανάρτησή σας στον προσωπικό σας λογαριασμό – και μάλιστα στη γλώσσα μας- δικαιώνει τις διαχρονικά εγκάρδιες σχέσεις των δύο  λαών μας, οι οποίες περιστασιακά έχουν κλονιστεί από την παράνομη και δοτή «κυβέρνηση» της Τρίπολης, που εκπροσωπεί μόνο τα ξένα συμφέροντα στην περιοχή, εκείνα που την ανέδειξαν και την αναγνώρισαν.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στη χώρα σας, διαπιστώνουμε και ευχόμαστε ότι σύντομα ο στρατηγός Χαφτάρ θα εκπροσωπεί ολόκληρο το έθνος σας. Τότε, όταν πια η νομιμότητα θα έχει αποκατασταθεί σε εθνικό επίπεδο, θα επέλθει και η διεθνής, που βάναυσα βιάστηκε από την παράνομη και ανυπόστατη «συμφωνία» που υπέγραψε ο ψευδοηγέτης της Λιβύης με τον διεθνή τρομοκράτη Ερντογάν. Εμείς,  μέχρι τότε, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η συμφωνία αυτή να αξίζει λιγότερο και από το χαρτί που ξοδεύτηκε για την υπογραφή της».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa