Αθλητικά

Επιστολή Ολυμπιακού στη Super League για την Επιτροπή Εφέσεων

Μια νέα επιστολή προς τη Super League, η ΠΑΕ έστειλε ο Ολυμπιακός στην οποία έθιξε το «ανοικτό» ζήτημα της μη συγκρότησης της Επιτροπής Εφέσεων εδώ και περίπου τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν οι αποφάσεις σε υποθέσεις που εκκρεμούν αρκετό καιρό.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς τη Super League:

«Σε συνέχεια της υπ’ αρ. 3218/ 30.07.2020 επιστολής σας με την οποία μας γνωστοποιήθηκαν τα θέματα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δ.Σ. που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα 03-08-2020 και ώρα 11:00, παρακαλούμε όπως εισαχθεί προς συζήτηση το κάτωθι θέμα:

Αίτημα προς ΕΕ/ΕΠΟ που θα συνεδριάσει Δευτέρα, 03-08-2020, για άμεση σύγκληση Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης προς εκλογή μελών για τη συγκρότηση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Οπως γνωρίζουμε όλοι εδώ και κάποιες εβδομάδες η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν λειτουργεί μετά την παραίτηση του συνόλου τακτικών δικαστών – μελών της, υπό συνθήκες που δεν τιμούν το ποδόσφαιρο και τους θεσμούς του.
Ενώ θα ανέμενε κανείς η ΕΠΟ να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να συγκροτήσει εκ νέου και σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του Καταστατικού της την Επιτροπή Εφέσεων, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2020 αποφάσισε, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, να συγκαλέσει την αναγκαία από το Καταστατικό Γενική Συνέλευση των Μελών της για την εκλογή της νέας Επιτροπής Εφέσεων στις 09 Οκτωβρίου 2020!

Επισημαίνουμε ότι:

– Εκκρεμούν προς διεξαγωγή ως τις 31 Αυγούστου 2020 (σύμφωνα με τη νεότερη απόφαση της ΕΕΘ/ΕΠΟ) οι αγώνες κατάταξης (μπαράζ) μεταξύ της δέκατης τρίτης ομάδας της βαθμολογικής κατάταξης της Super League 1 (ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ) και της δεύτερης στην κατάταξη ομάδας της Super League 2 (ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης) για μια θέση στη Super League 1 για την αγωνιστική περίοδο 2020/2021.

-Στις 30 Αυγούστου ορίστηκε να διεξαχθεί ο Τελικός Αγώνας του Κυπέλλου της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019/2020.

-Στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 έχει οριστεί η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας (Super League 1) για την αγωνιστική περίοδο 2020/2021

-Από τις 03 Αυγούστου 2020 ξεκινάει η θερινή μετεγγραφική περίοδος, ενώ αρκετές ομάδες (ιδίως της Superleague 1) στο αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινούν την προετοιμασία τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020/2021 και συνεπώς θα ξεκινήσουν και οι φιλικοί αγώνες.
Παράλληλα, ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων εκκρεμούν και δεκάδες άλλες υποθέσεις. Δηλαδή, στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως την 09η Οκτωβρίου τουλάχιστον, και για είκοσι εφτά μέρες μετά την έναρξη του κορυφαίου πρωταθλήματος, θα έχουμε επίσημα παιχνίδια (δύο εκ των οποίων κρίνουν μια θέση στην Α’ Εθνική κατηγορία και έναν τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδος 2019/2020), πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα, πλήρη λειτουργία των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών επιτροπών (οι αποφάσεις των οποίων είναι προσωρινά εκτελεστές), αλλά λόγω έλλειψης συγκρότησης της ΕΕ/ΕΠΟ δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί καμία διαδικασία, όπως το Καταστατικό και οι Κανονισμοί της ΕΠΟ προβλέπουν.

Παράλληλα, οι ποινές θα εκτελούνται ενώ οι ομάδες δεν θα έχουν κατ’ ουσία δυνατότητα έφεσης, άρα θα υπάρχει μία γενικευμένη κατάσταση αρνησιδικίας. Για τον λόγο αυτόν θεωρούμε επιβεβλημένο ο Συνεταιρισμός να ζητήσει από την ΕΠΟ -ακόμα και στην επικείμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της προσεχούς Δευτέρας, ώστε να καταστεί σαφές το μέγεθος του προβλήματος- τη σύγκληση μιας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, ενδεχομένως και αποκλειστικά με θέμα τη συγκρότηση της ΕΕ/ΕΠΟ, η λειτουργία της οποίας είναι καθοριστική για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαίρου ενόψει και της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa