Περιφέρειες - Δήμοι

Επιστολή Πατούλη σε Καραμανλή για το ηλεκτρονικό σύστημα αδειών κυκλοφορίας και οδήγησης

Με αφορμή τη βλάβη που προκλήθηκε, την Τρίτη 11 Αυγούστου, στο κεντρικό πληροφοριακό σύστημα καταχωρήσεων αδειών οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας (G-link) που λειτουργεί με ευθύνη των Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών και η οποία δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης απέστειλε σχετική επιστολή στον υπ. Μεταφορών Κ. Καραμανλή.

Στην επιστολή ο κ. Πατούλης επισημαίνει πως η αύξηση των περιστατικών βλαβών στο σύστημα το τελευταίο διάστημα, «αναδεικνύει για άλλη μία φορά την επιτακτική ανάγκη να εκσυγχρονιστεί άμεσα το απαρχαιωμένο αυτό μηχανογραφικό σύστημα» και προσθέτει: «Προοπτική για την οποία πιστεύω ειλικρινά ότι όλοι εργαζόμαστε καθημερινά με διάλογο και συνέργειες που μοναδικό σκοπό έχουν να πετύχουμε λιγότερη γραφειοκρατία, λιγότερες καθυστερήσεις διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, ένα αδιάβλητο και αποτελεσματικό τρόπο εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει πως η συνεργασία της Περιφέρειας με το υπουργείο έχει πολύ θετικά και απτά αποτελέσματα, επικαλούμενος τη θεσμοθέτηση της προσωρινής άδειας οδήγησης η οποία, όπως αναφέρει, «ενίσχυσε τη διαφάνεια έναντι φαινομένων διαφθοράς και απάλλαξε από το «βραχνά» της πολύμηνης αναμονής χιλιάδες οδηγούς, νέους και παλαιούς». «Θυμίζω το χάος που προκλήθηκε στις Διευθύνσεις Μεταφορών και την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες συμπολίτες από τη συσσώρευση 100.000 και πλέον εκκρεμών υποθέσεων αδειών οδήγησης με αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης Κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής. Το βαρύ αυτό φορτίο, ως νέα Διοίκηση, μεριμνήσαμε να αντιμετωπιστεί σε χρόνο ρεκόρ με την καταλυτική συνδρομή των στελεχών της Περιφέρειας Αττικής» τονίζει ο κ. Πατούλης.

Καταλήγοντας στην επιστολή ο Περιφερειάρχης τονίζει ότι προτεραιότητα της Περιφερειακής διοίκησης είναι «να ελαχιστοποιηθεί, όσο είναι δυνατόν και θεσμικά εφικτό, η επαφή του πολίτη με το «γκισέ» μέσω της ψηφιοποίησης υπηρεσιών και να βάλουμε οριστικό τέλος σε φαινόμενα παρανομίας, διαφθοράς και συγκάλυψης» και επισημαίνει πως η Περιφέρεια θα συμβάλλει «για την απόκτηση ενός σύγχρονου, αξιόπιστου ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος για τον τομέα των μεταφορών που να υπηρετεί και εξυπηρετεί έγκαιρα και αποτελεσματικά τις ανάγκες των πολιτών».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa