Πολιτική

Επιστολή πυρόπληκτων από το Μάτι στον Μητσοτάκη: «Να μη χαθεί άλλος χρόνος»

Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μια επιστολή από τους πυρόπληκτους στο Μάτι εστάλη στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Την επιστολή αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Αρχικά οι πυρόπληκτοι συγχαίρουν τον κ. Μητσοτάκη για τη νίκη του στις εκλογές, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, η ΣΕΚΜΑ (Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων – Μάτι Αττικής) σας εύχεται συγχαρητήρια και καλή επιτυχία, εν όψει της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία».

Στη συνέχεια οι κάτοικοι που έζησαν τον πύρινο όλεθρο εξηγούν στον πρωθυπουργό ότι, παρότι έχει περάσει ένας χρόνος από τη φωτιά, το Μάτι αντιμετωπίζει ακόμα πλήθος σοβαρών προβλημάτων και του απευθύνουν έκκληση για βοήθεια ώστε η ζωή τους να επιστρέψει στην κανονικότητα.

«Η πληγείσα από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 περιοχή της Ανατολικής Αττικής ένα χρόνο μετά αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, τα οποία δεν είναι η στιγμή να απαριθμήσουμε, θα επιθυμούσαμε όμως να σας τα γνωστοποιήσουμε το συντομότερο δυνατόν, καθώς θα χρειαστούμε τη συμπαράστασή σας, την προσωπική αλλά και του συνόλου της κυβέρνησης για την υπέρβαση των εμποδίων και την ταχεία επαναφορά της ζωής σε μια κανονικότητα και να μη χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος».

Ζητούν συνάντηση

Καταλήγοντας, η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι ζητάει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εκκρεμότητες αλλά και για τις προτάσεις της προκειμένου η ζωή στις πυρόπληκτες περιοχές να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς. «Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και αποτελεσματικότητα στο δύσκολο έργο σας και αναμένουμε συνάντηση για την πλήρη ενημέρωσή σας όσον αφορά στο τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και τι υπολείπεται, καθώς και προτάσεις για αποδοτικότερη συνεργασία», γράφουν οι πυρόπληκτοι προς τον πρωθυπουργό.

Μνημόσυνο

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο εφιαλτικές μνήμες θα ζωντανέψουν στο Μάτι, καθώς έχουν προγραμματιστεί τα ετήσια μνημόσυνα για τα περισσότερα από 100 θύματα που χάθηκαν είτε στις φλόγες είτε στη θάλασσα όπου κατέφυγαν για να σωθούν αλλά δεν τους βοήθησε κανείς. Οσοι έμειναν πίσω ζουν με τις εικόνες της μοιραίας μέρας ελπίζοντας ότι ο καιρός που περνάει θα απαλύνει τον πόνο τους, ενώ όσοι στάθηκαν πιο τυχεροί κι έχασαν μόνο τις περιουσίες τους ελπίζουν ότι έστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου η Πολιτεία θα τους βοηθήσει να ξαναχτίσουν τα νοικοκυριά τους.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa