Κοινωνία

Επιστρέφει στη φυλακή ο ισοβίτης Δημήτρης Ναστούλης – Πλαστό το πιστοποιητικό αναπηρίας

Στη φυλακή επιστρέφει ο Δημήτρης Ναστούλης, σε βάρος του οποίου η εισαγγελία Διαφθοράς απήγγειλε κατηγορίες για τον τρόπο που είχε αποφυλακιστεί, τον Ιανουάριο του 2018, αν και καταδικασμένος σε ισόβια. Ο Δ. Ναστούλης συνελήφθη σήμερα από αστυνομικούς στο σπίτι του. Είχε προηγηθεί η έκδοση βουλεύματος από το συμβούλιο Εφετών Λαμίας με το οποίο ανακαλούνταν η αποφυλάκιση του ισοβίτη και διατάσσονταν ο άμεσος εγκλεισμός του στη φυλακή.

Η απαγγελία κατηγοριών – ποινική δίωξη – σε βάρος του Δημήτρη Ναστούλη έγινε από την εισαγγελία μετά τη διενέργεια έρευνας που είχε ξεκινήσει με αφορμή την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, το καλοκαίρι που μας πέρασε και τις αποκαλύψεις για τη νομιμότητα των πιστοποιητικών που είχε προσκομίσει ώστε να βρεθεί εκτός φυλακής.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση Ναστούλη, η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε στον εισαγγελέα της Λαμίας τα στοιχεία εκείνα της δικογραφίας που φέρουν τον ισοβίτη να χρησιμοποίησε απόφαση του ΚΕΠΑ άλλης ασθενούς, για να επιτύχει την αποφυλάκισή του.

Η ανάκληση της αποφυλάκισης του Δ. Ναστούλη έγινε βάσει της νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε το περασμένο φθινόπωρο. Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή ακόμα αν έχει παρέλθει η προθεσμία για την ανάκληση ενός βουλεύματος, εν προκειμένω του βουλεύματος που διέταξε την αποφυλάκιση Ναστούλη, αυτό μπορεί να ανακληθεί εάν έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

Σε δήλωσή της η συνήγορος του Δημήτρη Ναστούλη, Βάσω Πανταζή, με αφορμή αυτή την εξέλιξη για τον εντολέα της προαναγγέλλει προσφυγή κατά του βουλεύματος που διατάζει την επιστροφή του πελάτη της στη φυλακή. Παράλληλα, ανέφερε πως ο εντολέας της αντιμετωπίζει υπαρκτό πρόβλημα υγείας, το οποίο όπως είπε, θα αποδειχθεί με την πραγματογνωμοσύνη που θα υποβληθεί.

Η κ. Πανταζή ανέφερε συγκεκριμένα: «Χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε την ανάκληση του βουλεύματος που ανακάλεσε την αποφυλάκιση του εντολέα μου. Η ανάκληση οφείλεται σε νομοθετική παρέμβαση που έγινε πρόσφατα ακριβώς, πιστεύουμε, για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο εντολέας μου δεν ήταν ποτέ ελεύθερος. Αντιθέτως βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό εκτίοντας με αυτό τον τρόπο το υπόλοιπο της ποινής του χωρίς όλο αυτό το διάστημα να έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και το γεγονός ότι έχει αποκτήσει μια όμορφη οικογένεια καθιστά μονόδρομο να βρούμε μία νομική λύση. Το πρόβλημα υγείας είναι υπαρκτό και αποδεδειγμένο. Θα ζητήσουμε με νέα στοιχεία, με ιατρική πραγματογνωμοσύνη, την ανάκληση αυτού του βουλεύματος».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa