Άρθρα Θανάσης Παπαμιχαήλ

Επιστροφή στην κανονικότητα…

Επιστροφή στην κανονικότητα των Ελλήνων αλλά σε ποια κανονικότητα; Οι απανταχού Έλληνες επέστρεψαν από τις άδειες τους και οδεύουν σιωπηλοί, κατηφείς και μελαγχολικοί προς τις δουλειές τους. Επέστρεψαν στην καθημερινότητά τους.

Επέστρεψαν στις «απανωτές» επαναλήψεις τηλεοπτικών σειρών και στις εξαγγελίες των νέων τηλεοπτικών προγραμμάτων, ίδιας γεύσης με τα προηγούμενα, και με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Φυσικά σε διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Επέστρεψαν στην πλειάδα από σαπουνόπερες ελληνικές και τούρκικες, που χαρακτηρίζουν τα τελευταία χρόνια τη φθινοπωρινή τηλεοπτική οθόνη.

Επέστρεψαν στο μοιρολόι του αποκλεισμού της Εθνικής Μπάσκετ και του αποκλεισμού από το επόμενο EURO του ποδοσφαίρου.

Επέστρεψαν στα άγχη, στα προβλήματα, στα άδεια πορτοφόλια περιμένοντας την ανάπτυξη που θα έρθει από τις αυξήσεις μισθών ή αν θα αυξηθούν για να υπάρξει ανάπτυξη. Όσο για τους μισθούς, καθηλωμένοι στα ίδια επίπεδα.

Επέστρεψαν σε ένα φθινόπωρο, όπου πριν καλά-καλά μπει, είχαμε αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Επέστρεψαν στις «απανωτές» αυξήσεις και των τιμών των προϊόντων για όσους κρατάνε αρχείο τιμών από τα ΣΜ.

Επέστρεψαν στις τηλεοπτικές αψιμαχίες των πολιτικών αρχηγών, που, αν και οι εκλογές τελείωσαν, δεν μπορούν να τις ξεχάσουν. Κυρίαρχος δηλώνει ο νικητής, αδικημένος ο ηττημένος, ζαλισμένοι οι πολίτες.

Επέστρεψαν οι αντιπαλότητες για σκάνδαλα και σκευωρίες, εξεταστικές, προανακριτικές, ακόμη και ειδικά δικαστήρια.

Επέστρεψαν και οι «δικοί» μας άνθρωποι, βουλευτές, τοπικοί άρχοντες, οι μόνοι που γνωρίζουν το μέλλον τους τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Καθαρός ο δρόμος και οι μισθοί εξασφαλισμένοι. Το πολιτικό μας σύστημα έχει βρει την ισορροπία του.

Επέστρεψαν και οι φοιτητές στα πανεπιστήμιά τους, ευελπιστώντας ότι οι κάθε είδους συλλογικότητες θα τους επιτρέψουν να κάνουν μαθήματα και ότι το μάτι του νόμου θα αλλάξει όλα όσα τα τελευταία χρόνια συνέβαιναν, λόγω ασύλου.

Επέστρεψαν τα δεκάδες διαφημιστικά σποτάκια σε τηλεοπτικές εκπομπές. Σποτ και σφήνες ξεπερνάνε το εικοσάλεπτο σε κάθε τηλεοπτικό διάλειμμα. Τώρα, αν αποδίδουν ή όχι, το γνωρίζουν οι διαφημιζόμενοι.

Επέστρεψαν τα «μποτιλιαρίσματα» σε κεντρικούς δρόμους και αρτηρίες. Ο νέος ευρωπαϊκός τρόπος ζωής, να πίνεις τον καφέ σου στο αυτοκίνητο, στο μετρό, στο λεωφορείο, μέχρι να φτάσεις στη δουλειά σου, ήρθε και θα μείνει.

Επέστρεψαν τα γνωστά θηρία, που μας είχαν αφήσει ήσυχους λόγω καλοκαιρινής περιόδου, όπως ατομική απομόνωση, κλείσιμο σε 4 τοίχους, φιλικές σχέσεις μέσω πληκτρολογίου, και νέο dress code, φόρμα και παντόφλα!

Επιστροφή σε ένα οικόσιτο τέρας,με laptop ανά χείρας.

Επιστροφή στην κανονικότητα και στον φρενήρη ρυθμό της νέας κανονικότητας.

του Θανάση Παπαμιχαήλ, επικοινωνιολόγου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa