Κοινωνία

Επιφυλάξεις των επαγγελματιών εστίασης στη Θεσσαλονίκη για το σχέδιο επανεκκίνησης του κλάδου

Για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 3 Μαΐου ετοιμάζονται οι ιδιοκτήτες της εστίασης. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, άναψε «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση της εστίασης την δεύτερη ημέρα του Πάσχα, ύστερα από 6 μήνες «λουκέτου». Τα καφέ και τα εστιατόρια θα ανοίξουν με πολύ αυστηρούς όρους: τραπεζάκια έξω, συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ανά κατάστημα και μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.

Την ίδια ώρα, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης, ζητάει διαβούλευση με τον πρωθυπουργό, για μία σειρά από θέματα που προκύπτουν, όπως αναφέρει, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το σχέδιο επανεκκίνησης του κλάδου. Ένα από αυτά είναι η προμήθεια αγαθών στα καταστήματα, καθώς μεσολαβούν τρεις αργίες πριν από το άνοιγμα.

Και στη Χαλκιδική, η οποία αποτελεί έναν κοντινό προορισμό για τους Θεσσαλονικείς, οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει και εκεί όμως με προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, η επαναλειτουργία ξεκινά με όρους και προϋποθέσεις τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-tests στους εργαζομένους και βέβαια τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa