Η Φώφη Γεννηματά μίλησε σε περιφερειάρχες, δημάρχους και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετέχουν στην ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ & FRIEDRICH EBERT STIFTUNG: «Ανατροπή στο κράτος με αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση», που γίνεται στο ξενοδοχείο Κάραβελ.

Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, οι περιφερειάρχες Σταύρος Αρναουτάκης, Απόστολος Κατσιφάρας κ.α. Την οργάνωση του αυτοδιοικητικού συνεδρίου ανέλαβε η πρώην βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Τόνια Αντωνίου.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε την αναβάθμιση του αναπτυξιακού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το σχέδιο πλήρους ανασυγκρότησης της χώρας «Ελλάδα» που επεξεργάζεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητώντας την πλήρη κινητοποίηση κάθε παραγωγικής και δημιουργικής δύναμης.

Κατέθεσε επτά προτάσεις για την αυτοδιοίκηση και το σύγχρονο κράτος όπου το κράτος πρόνοιας οικοδομείται στο σύνολο του στο πλησιέστερο στον πολίτη επίπεδο, στους Δήμους όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

«Αυτές είναι οι επτά μεγάλες αλλαγές που δίνουν ρόλο πρωταγωνιστή στην αυτοδιοίκηση στον αγώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Σε αυτές τις προτάσεις σας καλώ να ξεκινήσουμε σήμερα ένα μεγάλο διάλογο που θα φτάσει μέχρι τη συνοικία και το χωριό, μέχρι τα νησιά και τις ορεινές μας περιοχές» τόνισε.